Žada įvesti draudimą loterijos bilietus parduoti asmenims iki 16 metų | Diena.lt

ŽADA ĮVESTI DRAUDIMĄ LOTERIJOS BILIETUS PARDUOTI ASMENIMS IKI 16 METŲ

Seimas imasi valdančiųjų siūlymo uždrausti vaikams iki 16 metų įsigyti loterijos bilietus ir dalyvauti įvairiose loterijose.

Seimas antradienį po pristatymo pritarė tai numatančiai Loterijų įstatymo pataisai: už balsavo 51 Seimo nariai, prieš – 4 , o susilaikė 35. Toliau projektą Seimas svarstys lapkričio pabaigoje.

„Nepilnamečiams neturėtume leisti įsigyti loterijos bilietų“, – teigė pataisas pristatęs vienas iniciatorių socialdarbietis Andrius Palionis.

Jis tikino, kad nėra analizės, koks „problemos mastas“. 

Kitas siūlomų pakeitimų iniciatorius „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau žurnalistams Seime tikino, kad azartiniai žaidimai kelia didelę grėsmę: „Nepilnamečių psichikai tai labai pavojinga, kuo vėliau žmonės su tuo susiduria, tuo mažiau pasekmių neigiamų“.  

Seime šios pataisos įregistruotos 2018 metų vasarį.

Seimo Europos teisės departamentas jose įžvelgia laisvo prekių ir paslaugų judėjimo ribojimus.

„Siūlomas draudimas galėtų būti pateisinamas priežastimis apsaugoti visuomenės interesus ir turėtų būti laikomas atitinkančiu proporcingumo principus, jei siekiamo tikslo neįmanoma pasiekti mažau ribojančiomis priemonėmis“, – rašoma išvadoje.

Seimo teisininkai pabrėžia, kad pataisos prieštarauja Civiliniam kodeksui, leidžiančiam jaunuoliams iki 14 metų savarankiškai sudaryti smulkius buitinius sandorius ir gauti asmeninės naudos, be to, 14-18 metų jaunuoliai gali savarankiškai disponuoti savo pajamomis bei turtu, įgytu už jas.

Uždrausti jaunimui iki 16 metų įsigyti loterijos bilietus siūloma nebe pirmą kartą. Tokį siūlymą A. Palionis su keliais kitais parlamentarais buvo registravę 2014 metų lapkritį, tačiau jis taip ir liko gulėti stalčiuose.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Atsikvosekim.

Labai teisingai. Suauge pasiduoda losimu azartams, ka kalbeti apie vaikus. Losimu organizatoriams svarbu pritraukti kuo daugiau tikinciu, kad jie gali staiga praturteti. Kazkam aisku pasiseka. Bet. Pavyzdziui kazkam pavyko laimeti sakykim 10000 euru. Ka tai reiskia? Jeigu loterijos bilietas kainuoja 1 eura, reiskia 10000 bilietu pirkeju nelaimes nieko, kadangi reikes padengti ta laimetojo suma. O jeigu kazkam pavyks laimeti dar daugiau, sakykim 100000 ar visa milijona? O kiek dar bus isspausdinta bilietu, kurie turi losimo namams atnesti nemaza pelna? Losimu organizatoriai pinigu islosimams neskiria... Gal galima butu paviesinti kokios losimo organizatoriu pajamos? Vargu bau.

???

Kada, pagaliau, kvėpuoti uždraus?

O litovcai?

Azartiniai zaidimai kaip ir alkoholis ir narkotikai yra priklausomybe . Pirk gali bet atsiimt prizus tik po pulbametystes. Absurdasm
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS