Per šventes elektros sunaudojimas pasiekia rekordus | Diena.lt

PER ŠVENTES ELEKTROS SUNAUDOJIMAS PASIEKIA REKORDUS

  • 2

Žiemos šventės pasižymi visko gausa – ruošiamas šventinis stalas, puošiami namai, keliauja svečiai. Elektros sunaudojimas taip pat nėra išimtis. Elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) specialistai skaičiuoja, kad būtent Kūčių vakarą ir Naujųjų metų išvakarėse gyventojų elektros sunaudojimas ne tik itin išauga, bet ir pasiekia metų rekordus. Specialistai primena ir svarbiausius patarimus, kaip šventes sutikti ne tik jaukiai ir šiltai, bet ir saugiai.

„Peržiūrėję kelių metų duomenis, labai aiškiai pamatėme, kad gruodžio 24 d., Kūčių vakarą, ir Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., gyventojai sunaudoja apie 20-30 proc. daugiau elektros energijos nei įprastais gruodžio vakarais. Šiomis dienomis fiksuojamas didžiausias visų metų pikas. Iš tiesų, per šventes namuose prireikia daugiau įvairių elektros prietaisų, daugiau šviesų, gyventojai keliauja į svečius vieni pas kitus ir vakarais buriasi prie šventinių stalų“, – sako ESO Apskaitų valdymo departamento vadovas Ovidijus Martinonis.

Statistika rodo, kad daugiausia elektros energijos per šventes prireikia būtent vakarais, tačiau tikslus piko laikas priklauso ir nuo to, kokią savaitės dieną tais metais švenčiamos Kūčios ir Naujieji metai. Jei švenčių išvakarės būna savaitės viduryje ar, Naujųjų metų išvakarių atveju, darbo dieną, pikas prasideda 17-18 val. ir būna labai staigus. O jei laisvadieniu – elektros suvartojimo augimas pasijunta nuo vėlyvo ryto iki pat vakaro.

Kad šventės būtų ne tik šiltos ir šviesios, bet ir saugios, ESO specialistai primena švenčiantiems išlikti atsargiems ir patikrinti, ar visi prietaisai namuose veikia tvarkingai. Sujungus daug prietaisų, svarbu atkreipti dėmesį į jungiklių būklę, patikrinti, ar nėra didesnių grėsmių, ar prietaisų gausa ne per didelė.

Kadangi per šventes daug keliaujama, prieš išvykstant į svečius verta papildomai patikrinti, ar nepaliekate įjungtos viryklės arba daug sujungtų kitų prietaisų ir šventinių girliandų. Gaminant šventinę vakarienę taip pat verta pastebėti, ar virtuvėje visi prietaisai veikia tvarkingai.

Nors didžiausias pikas pastebimas elektros sunaudojimo statistikoje, dujų suvartojimas per šventes taip pat ūgteli. Dujas naudojantiems gyventojams taip pat patariama nenumoti ranka, jei patalpoje pasijus dujų kvapas, jei dujinės viryklės ar kito dujinio prietaiso liepsna dega ne melsva, o geltona ar oranžine spalva, arba jei gaminant maistą labai aprūksta puodai ir dujinių prietaisų paviršiai. Visa tai gali būti ženklas, kad kažkas neveikia taip, kaip turėtų, tad geriau būti atsargiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

PASKOLOS PASIŪLYMAS

Ar jums reikia paskolos? asmeninė paskola ir verslo paskola nuo 20 000 EUR iki 10 000 000 EUR. Reikalinga informacija apie paskolą. Paskolos suma, telefono numeris, paskolos trukmė, kontaktinė informacija per e-mail: chrisdavidloanfirm05@gmail.com

Džesika

Sveiki, aš esu Džesika, šiuo metu gyvenanti Teksase, manau, kad šiuo metu turiu tris vaikus, o 2017 m. Balandžio mėn. Buvau įsiminusi finansinę padėtį, ir turėjau refinansuoti ir sumokėti savo sąskaitas. Aš bandžiau ieškoti paskolų iš įvairių paskolų firmų, tiek privačių, tiek korporacijų, bet niekada nesėkmingai, ir dauguma bankų sumažino mano kreditą. Tačiau, kaip tai turėtų Dievas, man buvo pristatytas Dievo žmogui privataus paskolos teikėjas, kuris davė man paskolą 700 000 eurų euro ir šiandien esu verslo savininkas, o mano vaikai šiuo metu gerai sekasi, jei turite susisiekti su bet kuria firma su nuoroda į tai, kad būtų užtikrinta paskola be įkaito, nėra kredito patikrinimo, nėra pasirašiusiojo su tik 2% palūkanų norma ir geresni grąžinimo planai ir tvarkaraštis, prašome susisiekti su ponas Chrisas Jis yra žmogus, kurį Dievas pasiuntė sunaikinti skausmus iš mūsų veido, bet aš Labai laiminga dabar, ir aš nusprendžiau leisti žmonėms daugiau sužinoti apie jį, taip pat norėčiau, kad D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS