Žiniasklaida: dėl Kinijos spaudimo „Continental“ nekeičia investicinių planų Lietuvoje | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: DĖL KINIJOS SPAUDIMO „CONTINENTAL“ NEKEIČIA INVESTICINIŲ PLANŲ LIETUVOJE

  • 10

Viena didžiausių investuotojų Lietuvoje Vokietijos automobilių dalių milžinė „Continental“ dėl pastaruoju metu patiriamo spaudimo iš Kinijos planų dėl investicijų nekeičia, o šiemet planuoja pasamdyti dar 300 darbuotojų Kaune.

„Politinės situacijos nekomentuojame. Nepriklausomai nuo to, jokių naujienų dėl mūsų planų Lietuvoje pasikeitimo nėra – 1,5 tūkst. darbo vietų ir daugiau nei 185 mln. eurų investicijų“, – interviu portalui vz.lt sakė „Continental Automotive Lithuania” vadovas Shayanas Ali.

Nuo praėjusio rudens, kuomet Lietuva leido Taivaniečių atstovybei veikti šalyje pavadinime naudojant salos vardą, Kinija taiko įvairias nepaskelbtas „ekonomines sankcijas“ Lietuvai, tarp jų spaudė „Continental“ nebenaudoti jos gamykloje Lietuvoje pagamintų komponentų.

Bendrovė iki šiol situacijos nekomentavo.

Viena didžiausių investuotojų Lietuvoje „Continental“ veiklą Kauno rajone pradėjo 2019 metų pabaigoje. Bendrovės gamykla buvo didžiausia investicija per 20 metų į gamybos sektorių Lietuvoje.

Pernai balandį bendrovė Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėjo antros daugiau nei 90 mln. eurų vertės gamyklos statybas, kurias planuoja baigti šiemet pavasarį. Bendros „Continental“ investicijos Kaune sieks apie 185 mln. eurų.

„Continental“ gamykloje gaminamos automobilių durų ir sėdynių kontrolės elementai, išmanios automatinės langų užtamsinimo sistemos, greičio palaikymo sensoriai bei priekiniai radarai automatinio stabdymo funkcijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

vergauja 3 pamainos

1100E. i rankas .kur jus matet koncervtroli dirbanti jis iš komentu pragyvena

Anonimas

šiandien autobusų stotelėje mačiau skelbimą-plakatą , kad jie ieško 300 darbuotojų

>cha

asiliuk, atvyk ir pavaikščiok Kaune, tai pamatysi ne vieną reklamą [ ir visuomeninio transporto stotelėse ], kad ši įmonė ieško visokių darbuotojų [ ir finansininkų, ir buhalterių, ir vadybininkų ir darbininkų....]...Tada , gal nepūsi savo miglos ,"manymo" ir kito briedo.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS