Žiniasklaida: Lietuva jau balandį žinojo, kad Europos Komisija teiks naują išaiškinimą dėl tranzito | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: LIETUVA JAU BALANDĮ ŽINOJO, KAD EUROPOS KOMISIJA TEIKS NAUJĄ IŠAIŠKINIMĄ DĖL TRANZITO

  • 0

Lietuva jau balandį buvo informuota, kad Europos Komisija ketina pateikti papildomas gaires dėl sankcionuotų prekių tranzito į Kaliningradą, tačiau pritaikė ribojimą tranzitui jų nelaukdama, antradienį skelbia TV3.

„Taip, Europos Komisijos atstovų balandžio 14 dienos rašte yra išreikštas ketinimas pateikti papildomas gaires“, – portalas cituoja Užsienio reikalų ministeriją.

BNS primena, kad Europos Komisija (EK) praėjusią savaitę pateikė naujas gaires, kuriomis leido Rusijai geležinkeliais gabenti sankcionuotas prekes į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvą šio eksklavo poreikiams.

Dalies Rusijos prekių tranzitą į Kaliningradą Lietuva anksčiau stabdė, įsigaliojus ES sankcijoms, paskelbtoms dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, ir nurodė tai dariusi remdamasi tranzitą draudusiomis ankstesnėmis EK gairėmis.

Lietuvos ir Europos Komisijos atstovai pastarosiomis savaitėmis konsultavosi dėl naujų gairių po to, kai Rusijos pasipiktinimą sukėlė birželį sustabdytas plieno, juodųjų metalų ir kitų prekių tranzitas.

Gairės: sankcijos Rusijai, tranzitas, tranzitas į Kaliningradą, Europos Komisija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS