Žmonės jau puošia kalėdines egles: kokios šiemet žaliaskarių kainos? | Diena.lt

ŽMONĖS JAU PUOŠIA KALĖDINES EGLES: KOKIOS ŠIEMET ŽALIASKARIŲ KAINOS?

  • 2

Nors iki Kalėdų daugiau nei mėnuo, tačiau gyventojai jau puošia eglutes.

Žmonės jau puošia tiek kirstus, tiek vazonuose esančius medžius. Prekybininkai sako, kad šiemet vėl į madą grįžo tradicinės eglės, užnugaryje palikusios kelis metus populiarėjusius kėnius, informuoja LNK žinių tarnyba.

Linui Eglės reikia ne vienos. „Renkuosi eglę kaip ir kiekvienais metais ne tik sau, renku šeimai, atvažiuojam, aš egles išsirenku, pasirodau, kurias norėsiu, ir tada pardavėjai pasirūpina ir atveža mums į namus, ir tada mes jas jau pasipuošiam“, – apie eglės pirkimą žurnalistams pasakojo kaunietis Linas.

Pirkėjas sako, kad per pandemiją šventinės nuotaikos norisi anksčiau.

„Šiais metais eglutę perkam anksčiau, kadangi nuotaikos liūdnesnės, vis dėlto pandemija,“ –  sakė vyriškis.

Norinčiųjų anksčiau pasipuošti namus tiek, kad eglių augintojai nespėja suktis. Eglės kasamos viena po kitos. Pirmosios eglės šiemet parduotos rekordiškai anksti, dar lapkričio pradžioje.

O kokios eglučių kainos šiemet? „Eglutė pas mus kainuoja nuo penkių eurų, iki penkiasdešimt“, – sakė viena prekybininkė. Jie tvirtina, kad kainos panašios kaip parėjusiais metais ir šiemet kelti eglių kainų prekybininkai neplanuoja.

Plačiau – reportaže:

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tikrai išprotėjo žmonės.Puošia vos ne per Visus Šventus,paskui nei Naujųjų Metų nesulaukia.Tikrai corona veikia

Pasaulio pabaiga

Ar jūs proto netekote,eglutes puošiamos Kūčių vakarą ,taip buvo nuo seno. .Visai nuo skiepų nuprotejo lietuviai.Tai kam tos Kalėdos ,namie Eglę auginkite ir ja turėsite istysus metus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS