Žydų organizacijų atstovai kviečiami į Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą | Diena.lt

ŽYDŲ ORGANIZACIJŲ ATSTOVAI KVIEČIAMI Į PASAULIO LIETUVIŲ EKONOMIKOS FORUMĄ

  • 1

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius antradienį Tel Avive Izraelyje susitiko su išeivių iš Lietuvos organizacijų atstovais ir pakvietė juos dalyvauti Pasaulio lietuvių ekonomikos forume spalį, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Su išeivių organizacijų „Beit Vilna“, „Igud jocei Lita“ ir „Izraelita“ atstovais bei Lietuvos garbės konsulais susitikęs viceministras supažindino juos su Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo, kuris turėtų vykti šių metų spalio 19–21 dienomis Izraelyje, koncepcija bei programa ir paragino aktyviai jame dalyvauti. Diplomatas papasakojo apie Lietuvos iniciatyvas saugant žydų kultūros paveldą Lietuvoje, Holokausto švietimo ir atminties įamžinimo projektus, teigiama pranešime  spaudai.

Viceministras perdavė ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus padėkos laišką Izraelyje gyvenantiems Antrojo pasaulinio karo dalyviams karo pabaigos 70-ųjų metinių proga.

M.Bekešius pasveikino išreikštą organizacijų norą glaudžiau bendradarbiauti tarpusavyje bei su Lietuvos žydų bendruomene, paragino litvakus neprarasti ryšio su Lietuva, garsinti šalies, kaip turizmo galimybėmis patrauklios ir verslui atviros valstybės, vardą.

Susitikime aptartas ir Izraelyje gyvenančių litvakų, išeivių iš Lietuvos sąskrydis spalio 21–22 dienomis Tel Avive. Viceministras taip pat pakvietė aktyviai dalyvauti šių metų rugsėjo mėnesį Lietuvoje vyksiančiuose renginiuose: Žydų kultūros dienose Žagarėje ir Žydų mokslinių tyrimų instituto YIVO 90-mečiui skirtoje konferencijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taxi-reno

Алло такси http://orabote.net/feedback/show/id/357401

SUSIJUSIOS NAUJIENOS