12 viešųjų ryšių agentūrų įsipareigojo nekomentuoti internete anonimiškai | Diena.lt

12 VIEŠŲJŲ RYŠIŲ AGENTŪRŲ ĮSIPAREIGOJO NEKOMENTUOTI INTERNETE ANONIMIŠKAI

  • 0

Ryšių su visuomene agentūrų asociacijai priklausančios bendrovės paskelbė, kad interneto portaluose nekomentuos anonimiškai apie klientus, konkurentus, jų prekes ir paslaugas.

Tokį įsipareigojimą numatantį susitarimą ketvirtadienį pasirašiusios agentūros nurodo neteiksiančios anoniminių komentarų rengimo paslaugos ir per trečiuosius asmenis.

Ryšių su visuomene asociacijos (RSVA) tarybos pirmininkas Kęstutis Gečas sako, kad šis susitarimas yra prevencinis - esą ir iki šiol asociacijos nariai tokių paslaugų neteikė, tačiau agentūros yra sulaukusios užklausų tą daryti.

„Mes manome, kad anoniminiai komentarai iš esmės yra labai žalingas dalykas, nes tai yra bandymas manipuliuoti viešąja nuomone ir tai neprisideda prie mūsų rinkos etiškumo, skaidrumo“, - spaudos konferencijoje teigė jis.

Prie susitarimo jungtis kitas viešųjų agentūras kviečianti asociacija sako, jog kartu tikisi ugdyti ir klientus, kad anoniminiais komentarais nėra gerai formuoti reputaciją.

„Tai nėra reikšmingi pinigai, dėl kurių būtų verta rizikuoti savo reputacija. Šioje vietoje aš manau, kad priešingai - yra pliusas to nedaryti (...). Tai yra rinkos branda ir asociacija subrendo iki tokio susitarimo“, - kalbėjo K.Gečas.

RSVA tarybos narė Romualda Stonkutė savo ruožtu pažymėjo, kad susitarimu agentūros apskritai neatsisako komentavimo internete - tą bus galima daryti identifikuojant save.

„Yra tokių atvejų, kad matome, jog neteisingai paskleista informacija arba neteisingai eina kažkoks informacijos srautas per komentarus, tai komentuoti galima, bet jeigu žmogus komentuoja, turi pasirašyti vardu ir pavarde, tą jis turi daryti ne anonimiškai“, - pabrėžė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS