„Achemos grupė“ ketina parduoti Mockavos terminalą | Diena.lt

„ACHEMOS GRUPĖ“ KETINA PARDUOTI MOCKAVOS TERMINALĄ

  • 0

Vieno didžiausių Lietuvos koncernų "Achemos grupė" akcininkai kitą savaitę spręs dėl grupės bendrovės Mockavos terminalas pardavimo. Be to, jie rinks naują valdybą.

Apie tai BNS informavo "Achemos grupės" pagrindinės akcininkės Lydos Lubienės advokatas Gintaras Balčiūnas.

"Be kitų klausimų, akcininkai spręs dėl vienos įmonės akcijų pardavimo - Mockavos terminalo, kuris yra pasienyje. "Achema" jo nenaudoja, jis nereikalingas, tad parduodama", - BNS sakė G.Balčiūnas.

Pasak jo, taip pats bus svarstomi smulkiųjų akcininkų pasiūlymai dėl koncerno įstatų pakeitimų.

"Pavyzdžiui siūloma, kad nebūtų, jog koncerno generalinis direktorius automatiškai užima "Klasco" ir "Achemos" valdybų pirmininko postų", - teigė G.Balčiūnas.

Lietuvos-Lenkijos pasienyje esantis Mockavos geležinkelių krovinių terminalas pradėtas statyti 2012 metų pabaigoje. Tikėtasi, kad jungtis leis greitai ir efektyviai perkrauti automobilių puspriekabes nuo europinio standarto geležinkelio vėžės ant rusiškojo ir atvirkščiai, taip pat perkrauti jas nuo geležinkelio į automobilius ir sandėliuoti krovinius iš ne ES šalių.

"Achemos grupė" į terminalo plėtrą per kelerius metus buvo numačiusi investuoti beveik 32 mln. eurų.

Praėjusią savaitę skelbta, kad L.Lubienė susitaikė su smulkiaisiais akcininkais ir taip baigė beveik metus trukusį teisminį ginčą. Pasak neoficialių šaltinių, susitarta, kad L.Lubienė išpirks akcijas iš Marijos Kaminskienės, Jūratės Žadeikienės ir kai kurių kitų akcininkų, tačiau G.Balčiūnas kol kas šios informacijos BNS nekomentavo.

L.Lubienė kartu su dukra Viktorija Lubyte valdo daugiau kaip 52 proc. "Achemos grupės" akcijų, 11,625 proc. - Jūratė Žadeikienė, po 7 proc. - Jonas Sirvydis ir Marija Kaminskienė, 4,75 proc. - Arūnas Laurinaitis, 0,5 proc. - Adomas Žadeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS