Apeliacinis teismas: „Baltic Media Holding“ nemoki, bankroto byla iškelta teisėtai | Diena.lt

APELIACINIS TEISMAS: "BALTIC MEDIA HOLDING" NEMOKI, BANKROTO BYLA IŠKELTA TEISĖTAI

  • 0

Ovidijaus Lukošiaus ir Neriaus Gasparavičiaus šiemet perimta įmonė "Baltic Media Holding", kuri valdo 50,15 proc. žiniasklaidos grupės "Diena Media News" akcijų, yra nemoki, todėl bankroto byla bendrovei iškelta teisėtai, konstatavo Apeliacinis teismas.

Teismas spalio 24 dieną atmetė "Baltic Media Holding" skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo rugsėjo 5 dienos sprendimą iškelti bendrovei bankroto bylą, bankroto administratoriumi paskiriant Bankroto administratorių biurą.

"Apeliacinės instancijos teismas daro išvadą, jog "Baltic Media Holding" pradelstų įsipareigojimų suma - 27,917 mln. litų - viršijo pusę realios į balansą įrašyto turto vertės, todėl pirmosios instancijos teismas pagrįstai iškėlė bankroto bylą", - rašoma nutartyje.

"Baltic Media Holding" bankroto byla iškelta Nerijaus Lukaičio ir bankrutuojančio Ūkio banko prašymu. Apeliacinis teismas konstatavo, kad "Baltic Media Holding" skola N.Lukaičiui siekia 5,113 mln. litų, o Ūkio bankui - 22,763 mln. litų, tuo metu bendrovės turtas yra tik 26,039 mln. litų.

Apeliaciniam teismui "Baltic Media Holding" tvirtino nepripažįstanti N.Lukaičio kreditoriumi, taip pat ginčijo Ūkio banko sprendimą vienašališkai nutraukti kredito sutartį, tačiau teismas šiuos argumentus atmetė.

Anot Apeliacinio teismo, "Baltic Media Holding" nepateikė įrodymų, kad ėmėsi teisinių veiksmų bandydama nuginčyti Ūkio banko sprendimą nutraukti kredito sutartį ir yra pajėgi ateityje vykdyti įsipareigojimus bankui. Apeliacinio teismo teigimu, Baltic Media Holding" taip pat nesiėmė aktyvių veiksmų bandydama nuginčyti N.Lukaičio reikalavimą, be to, net ir jo nelaikant pradelstu, kitos įmonės skolos vis tiek viršija pusę jos balansinio turto.

O.Lukošius ir N.Gasparavičius "Baltic Media Holding" ir tuo pačiu netiesioginę "Diena Media News" kontrolę įgijo balandžio 26 dieną. Vienintelis "Baltic Media Holding" akcininkas iki balandžio buvo Andrius Stepanavičius, tuo metu bendrovė buvo sieta su verslininku Vladimiru Romanovu. "Diena Media News" vadovybė tuomet išplatino pranešimą, kuriame teigė neturinti dokumentų, patvirtinančių sandorį.

"Baltic Media Holding" dar gegužę kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą ir prašė pradėti "Diena Media News" veiklos tyrimą, tačiau bylą iš esmės nagrinėti dar nepradėta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS