„Arijus“ plečia vilkikų parką darbui Vakarų Europoje | Diena.lt

„ARIJUS“ PLEČIA VILKIKŲ PARKĄ DARBUI VAKARŲ EUROPOJE

  • 0

Krovinių gabenimo ir ekspedijavimo grupė "Arijus", kuri nuo 2008-2009 metų krovinius gabena tik Vakarų Europoje, stiprina ir plečia krovinių gabenimo nuosavu autotransportu veiklą šioje rinkoje - į sunkiasvorių automobilių parko plėtrą ir atnaujinimą šiemet jau investuoti 2 mln. eurų ir pirmąjį pusmetį įsigyta 20 naujų "Mercedes Benz Actros" vilkikų, atitinkančių "Euro 6" ekologinius reikalavimus, o šį mėnesį automobilių parkas bus papildytas dar dešimčia naujų vilkikų.

"Arijaus" generalinis direktorius Arijus Ramonas "Verslo žinioms" teigė, kad per užklupusią finansinę krizę priimtas sprendimas nusigręžti nuo Rusijos ir sukti į Vakarų Europą buvo teisingas ir leido nepajusti Rusijos įvestų importo ribojimų poveikio:"Galbūt maržos čia mažesnės nei dirbant su Rusija, tačiau rinka yra gerokai stabilesnė, atviresnė, partneriai patikimesni, tad turim daugiau ramybės ir tvirtesnį pagrindą po kojomis. O laikas parodė, kad tai svarbiau nei didesnis pelnas".

Pasak jo, vienintelis dėl Rusijos krizės sušlubavęs projektas - šaudyklinis traukinys "Merkurijus", gabenantis konteinerius į Maskvą, tiki šio projekto sėkme ateityje:"Vis dar turime keletą lojalių klientų, bet gabenimų kiekiai yra gerokai kritę, jų užtenka tik šio projekto gyvybei palaikyti. Dar pernai turėjome planų traukinį į Maskvą siųsti kartą per savaitę ir pritraukti eksporto krovinių iš Maskvos, kad jam nereiktų iš ten grįžti tuščiam. Deja, kol kas šiuos planus tenka atidėti. Turime akiratyje keletą projektų, jei juos pavyks įgyvendinti, "Merkurijus" ateityje dar važiuos sėkmingai".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS