„Maximos“ darbuotojai Ariogaloje nustatytas koronavirusas: simptomų ji nejautė | Diena.lt

„MAXIMOS“ DARBUOTOJAI ARIOGALOJE NUSTATYTAS KORONAVIRUSAS: SIMPTOMŲ JI NEJAUTĖ

  • 8

Prekybos tinklas „Maxima“ prevenciškai dėl COVID-19 ištyrė darbuotojus Ariogaloje, kur praėjusią savaitę vienai „Maximos“ parduotuvės darbuotojai buvo nustatytas koronavirusas.

Iš 27 darbuotojų, kuriems buvo atliktas COVID-19 testas, nustatytas vienas naujas besimptomis koronaviruso atvejis.

Kaip rašoma prekybos tinklo pranešime, su susirgusia, dabar saviizoliacijoje esančia „Maximos“ darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys. Ariogaloje esančios „Maxima“ parduotuvės vidaus patalpos yra pilnai dezinfekuotos.

„Nors praėjusią savaitę COVID-19 susirgusios darbuotojos artimų kontaktų su kitais kolegomis, dirbančiais toje pačioje „Maximos“ parduotuvėje, ir nebuvo nustatyta, tačiau pasikonsultavę su Nacionalinio visuomenės sveikatos centru (NVSC) ėmėmės papildomų apsaugos priemonių darbuotojų saugumui užtikrinti ir inicijavome prevencinį šios parduotuvės darbuotojų tyrimą dėl COVID-19. Iš 27 tirtų darbuotojų šiandien buvo diagnozuotas vienas besimptomis susirgimas. Darbuotoja, kuriai yra nustatytas COVID-19, yra saviizoliacijoje, o Ariogaloje veikiančioje „Maxima X“ parduotuvėje atliktas papildomas patalpų valymas ir dezinfekcija, taip pat dezinfekuojamos ir parduotuvės prieigos“, – teigia „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Abi darbuotojos, kurioms yra nustatytas COVID-19, kontakto neturėjo, nes dirbo skirtingose pamainose. „Konsultuojamės su NVSC specialistais, kurie atlieka epidemiologinį tyrimą, ir esant poreikiui imsimės visų rekomenduojamų veiksmų“, – pabrėžė E. Dapkienė.

Parduotuvėje reguliariai yra dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, laikantis sugriežtintų higienos reikalavimų dėl COVID-19 valdymo. „Darbuotojai yra supažindinti su papildomomis rekomendacijos vengti tiesioginių tarpusavio kontaktų ir laikytis saugaus atstumo. Darbo metu dėvimos apsauginės kaukės bei guminės pirštinės, kurios reguliariai yra keičiamos“, – pažymi E. Dapkienė.

Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Pasak E. Dapkienės, šalyje daugėjant COVID-19 susirgimo atvejų, koronavirusas gali paliesti kiekvieną, todėl svarbu, kad būtų laikomasi saugumo reikalavimų. „Tikime, kad prevencinės apsaugos priemonės, kurių esame ėmęsi, padės išvengti COVID-19 susirgimo plitimų, tačiau ne mažiau svarbu, kad kiekvienas iš mūsų jaustų atsakomybę ne tik už savo, bet ir šalia esančių žmonių saugumą. Tad savo klientus prašome būti sąmoningais – parduotuvėse nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamai suteikiamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo“, – pabrėžia E.Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios COVID-19 susirgimai yra diagnozuoti 18 „Maximos“ darbuotojų, iš kurių 16 darbuotojų yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 629 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 11 darbuotojų testo atsakymo dar laukiama, 5 iš jų yra užsiregistravę profilaktikos tikslais, kuomet Lietuvos savivaldybės organizuoja profilaktinius tyrimus.

Ariogaloje dirbantys „Maximos“ darbuotojai prevenciškai buvo tirti vakar, rugsėjo 23 dieną. Tyrimus apmokėjo pati bendrovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jonas

Kažkokia nesąmonė, žmogus gali sušalti, orai nepastovus ,ryte šalta ,dieną karšta,vakare vel šaltą.Sušalti nesudėtinga ,peršalus tai nereiškė, kad korona.Visus peršalusius priskirti koronai yra nusikaltimas. Faktiškai medikai gauna algas, ir privalo normaliai ,kaip kad dirbo, pradėti dirbti.Daug ligonių negauna reikiamos medikų pagalbos, kada tai baigsis, manau kaip A. Veryga nebus išrinktas daugiau i seimą.Tada ir korona dings .

Nesaugu

P/C Molas lankosi daug studentų iš KTU bendrabučių, dauguma jų netvarkingai nešioja apsaugines kaukes, nes nosys neuždengtos, į pastanas nereaguoja. Todėl p/c Molas apsaugos darbuotojai rudenį privalo skirti papildomą dėmesį studentams ir popietinėmis valandomis (po paskaitų) į pavakarę papildomai skirti apsaugos darbuotoją budėjimui prie maximos.

Įdomu

Besimptomiai atvejai dažniausiai nustatomi prevencinių tyrimų metu. Kokia būtų atvejo eiga, jeigu jis liktų nežinomas. Dabar pamedituos saviizoliacijoje ir liga stebuklingai pasitrauks, pakartotiniai testai bus sveiki. Kiek tokių besimptomių atvejų yra neištirtų maximose, mokyklise, gydymo įstaigose. Ar tai galima įvardinti kaip " minios imuniteto" procesą. Kodėl apie tai nepaaiškina mokslininkai-pranašai, gal labai užimti rinkimine kampanija?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS