A. Armonaitė Trakuose susitiks su „Apple“ ir „Amazon“ atstovais | Diena.lt

A. ARMONAITĖ TRAKUOSE SUSITIKS SU „APPLE“ IR „AMAZON“ ATSTOVAIS

  • 3

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį Trakuose susitiks su pasaulinių technologijų įmonių „Apple“ ir „Amazon Web Services“ (AWS) atstovais – ji pristatys Lietuvos investicinę aplinką ir sąlygas technologijų įmonėms kurtis Lietuvoje, pranešė ministerija.

Susitikime su „Apple“ vyresniuoju vadovu Europos vyriausybių reikalams Bruno Bernardu ministrė plačiau aptars technologijų sektoriaus plėtros perspektyvas ir skaitmenizaciją, naujas tendencijas šioje srityje.

Su debesijos įmonės „Amazon Web Services“ atstovais – už „AWS Sovereign Cloud“ atsakingu viceprezidentu Maxu (Maksu) Petersonu ir viešosios politikos direktoriumi Vidurio ir Rytų Europos regionui Mariuszu Mielczareku (Marjušu Melčareku) – ministrė aptars įmonės planus Europoje.

Tiek AWS, tiek „Amazon“ domisi plėtros galimybėmis Europoje, taip pat Vidurio ir Rytų Europos regione. Lietuva, kaip ir kelios kitų šio regiono šalys, turi stiprią technologijų ekosistemą.

„Lietuvos technologijų sektorius pastaruosius keletą metų nuosekliai auga ir atkreipia didžiųjų pasaulio technologijų įmonių dėmesį. Siekiame būti regiono inovacijų centru ir technologijų lyderiais, tad bendradarbiavimas su didžiaisiais pasauliniais žaidėjais prisidėtų prie spartesnio sektoriaus augimo“, – sakė A. Armonaitė.

Susitikimai su įmonių atstovais vyks Trijų jūrų iniciatyvos verslo forumo, kuris politiškai ir ekonomiškai jungia Vidurio ir Rytų Europos šalis, metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jau

geriau nesusitikinetų, iki rinkimų, matosi pervargusi, per.... , nuo tų savo (darbų). Bus ir be jos kas dirbs, o ne pišpasius išrašinės.

gaila

dėl nereikalingai išleistų lėšų

X

Beverčiai tie susitikimai. Apple kaip buvo taip ir liko be lietuvių kalbos. Na bet žinant kas vadžioje - nieko keisto .......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS