„Avia Solutions Group“ skųs teismui Vyriausybės sprendimą dėl angaro oro uoste | Diena.lt

„AVIA SOLUTIONS GROUP“ SKŲS TEISMUI VYRIAUSYBĖS SPRENDIMĄ DĖL ANGARO ORO UOSTE

Verslininko Gedimino Žiemelio valdoma aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ nusprendė skųsti teismui Vyriausybės sprendimą blokuoti jos plėtrą Vilniaus oro uoste.

Grupės direktorių valdybos narys Vygaudas Ušackas BNS trečiadienį sakė, kad įmonė tokį sprendimą priėmė susipažinusi su vyriausybinės komisijos protokolu.

Jo teigimu, įmonė mano, kad sprendimas nepritarti angaro rekonstrukcijai grindžiamas politiniais motyvais ir nepagrįstomis prielaidomis.

„Kreipsimės į teismą su tikslu įvertinti taikomų priemonių neproporcingumą“, – BNS teigė V. Ušackas.

„Susipažinus su vyriausybinės komisijos protokolu, matomas akivaizdus ryšio tarp pateiktų argumentų ir išvadų trūkumas. Susidaro įspūdis, kad sprendimas neleisti įmonei veikti Lietuvoje galima grindžiamas politiniais motyvais bei inerciniu institucijų vertinimu bei niekuo nepagrįstomis prezumpcijomis“, – teigė jis.

Lietuvos Vyriausybė šį mėnesį patvirtino strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos neigiamą išvadą dėl grupės planų atnaujinti ir plėsti angarą Vilniaus oro uoste.

Investicijos Vilniaus oro uoste yra komisijos dėmesio akiratyje, nes oro uostai įtraukti į pirmos kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Pastaraisiais metais Lietuvos nacionalinio saugumo institucijos atsargiai vertino „Avia Solutions Group“ investicijas dėl jos ankstesnės veiklos Maskvos Žukovskio oro uoste ir aviacijos veiklos Rusijoje.

Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis anksčiau šį mėnesį teigė, kad žvalgyba turi informacijos, kuri kelia abejonių dėl „Avia Solutions Group“ veiklos ir patikimumo, ir žvalgyba yra apie tai informavusi sprendimų priėmėjus.

Įmonių grupė teigia, kad ji dar 2018 metais nutraukė visas sąsajas su Žukovskio oro uosto projektu, o įmonės veiklos blokavimą vadina „raganų medžiokle“ ir ragina žvalgybą paviešinti visą turimą informaciją.

„Avia Solutions Group“ teigia, kad investicijos į „Fl Technics“ angaro rekonstrukciją būtų siekusios 7 mln. eurų, tai būtų sukūrę 200 naujų darbo vietų.

V. Ušacko teigimu, Vyriausybės sprendimas neturės įtakos „Avia Solutions Group“ įmonių veiklai. Jis teigia, kad aviacijos grupė veiklą vykdo 60-yje pasaulio šalių ir „griežtai laikosi Europos Sąjungos bei Jungtinių Valstijų įstatymų bei sankcijų“, paslaugas teikia didžiausiuose ES, JAV, Azijos oro uostuose.

Tai ne pirmas kartas, kai Vyriausybė dėl nacionalinio saugumo blokuoja „Avia Solutions Group“ plėtrą Vilniaus oro uoste. 2015 metais vyriausybinė komisija nusprendė, kad grupės įmonės „FL Technics“ plėtra jo teritorijoje neatitiktų nacionalinio saugumo interesų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS