Baltarusijos valdoma sanatorija „Belorus“ atleidžia šeštadalį darbuotojų | Diena.lt

BALTARUSIJOS VALDOMA SANATORIJA „BELORUS“ ATLEIDŽIA ŠEŠTADALĮ DARBUOTOJŲ

  • 4

Baltarusijos valdoma Druskininkų sanatorija „Belorus“ atleidžia šeštadalį darbuotojų. Apie numatomą grupinį 51 darbuotojo atleidimą įmonė pranešė Užimtumo tarnybai.

„Sodros“ duomenimis, dabar įmonėje dirba 298 žmonės.

Užimtumo tarnybos atstovė Milda Jankauskienė BNS informavo, kad „Belorus“ nurodė, jog grupės darbuotojų atleidimas suderintas su sanatorijos profesine sąjunga.

„Pagal šiuo metu pateiktus pranešimus, įspėtas 51 darbuotojas. Jiems įteikti įspėjimai dėl darbo sutarties nutraukimo darbdavio iniciatyva be darbuotojo kaltės“, – BNS teigė M. Jankauskienė.

Anot jos, daugiausiai gavusių įspėjimus asmenų dirba mokykloje, gydymo ir buhalterijos padaliniuose. Daugiausiai įspėta valytojų, slaugytojų, mokytojų, auklėtojų, kineziterapeutu.

2020 metų gruodį dėl Europos Sąjungos (ES) Baltarusijai įvestų sankcijų bankas „Swedbank“ buvo įšaldęs sanatorijos sąskaitas, kurios buvo atblokuotos pernai liepą.

„Belorus“ bandė pasiekti, kad „Swedbank“ veiksmai būtų pripažinti neteisėtais, tačiau Vilniaus apygardos teismas pernai lapkričio pradžioje atmetė sanatorijos skundą ir nutraukė bylą.

Baltarusijos valdomai Druskininkų sanatorijai taip pat nepavyko panaikinti „Sodros“ sprendimo dėl priverstinio sanatorijos turto įkeitimo, taip užtikrinant jos skolos „Sodrai“ grąžinimą.

Didžiausia įmonės skola „Sodrai“ pernai liepą siekė 202,8 tūkst. eurų, tačiau šiuo metu įsiskolinimų sanatorija neturi.

„Belorus“ iki 2021 metų birželio vidurio priklausė Baltarusijos prezidento reikalų valdybai. Jai vadovavo į ES sankcijų sąrašus daugiau nei prieš dešimtmetį įtrauktas Viktoras Šeimanas, tačiau pernai birželio viduryje jis išėjo į pensiją.

ES 2020 metų pabaigoje įvedė sankcijas Vyriausiajai ūkio valdybai (GHU), kuri yra tiesiogiai pavaldi Baltarusijos prezidento reikalų valdybai.

Birželio viduryje sanatorija Aleksandro Lukašenkos įsakymu buvo perduota Baltarusijos visuomenės sveikatingumo ir sanatorinio-kurortinio gydymo respublikiniam centrui, rodo Registrų centro duomenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kita lietuva

kita lietuva sako, kad nebeeturi kur deti NAUJU LAIVU kur vidutine ju issigijimo kaina 100 tuks eur, perka bustus nuomai, palangoje, neringoej poilsiui, skrenda lektuvais pilnais su brangesnemis kelionemis ir daugiau negu 2019 metais ilsetis uz juru mariu, kavines visos pilnos (nors pabrango min 20proc), indeliai bankuose sprogsta ir siekia 21 milijarda (kiek dar grynu pas fizinius asmenis ir kiek pas imones nezinau...), nauju prabangiu automobiliu keliuose pilna ir daugeja,,,zodziu kaip buvo taip ir bus dvi lietuvos, tik tas atotrukis vis dides, o darbuotojams linkiu is darbdaviu reikalauti didesniu algu grieztai...

.

Estijos prezidentas paeme ir atleido koalicija,kur musu skystakiausis ziuri?

Jonas

Labai gaila,kad tokios sanatorijos piktybiškai naikinamos.Keliatą kartų teko gydytis šioje sanatorijoje.Aukšta medicininė gydytojų ir visų darbuotojų kvalifikacija padėjo atstatyti pašlijusią mano sveikatą.Nuoširdziai dėkinga šios sanatorijos darbuotojams.Ziemos metu netgi pensininkai pajėgia naudotis madicininėm paslaugom,kadangi pensininkams ir invalidams taikomos didelės nuolaidos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS