„BaltCap“ A. Avuliui perleidžia „Venetus Capital“ akcijas – atskleidė ir įspūdingą sumą | Diena.lt

„BALTCAP“ A. AVULIUI PERLEIDŽIA „VENETUS CAPITAL“ AKCIJAS – ATSKLEIDĖ IR ĮSPŪDINGĄ SUMĄ

Nekilnojamo turto plėtros bendrovė „Hanner“ už 6 mln. eurų ketina iš „Baltcap“ perimti pagrindinės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ akcininkės „Venetus Capital“ vertybinius popierius, praneša „Delfi“.

„Dar nesame galutinai sutarę, tačiau esminis dalykas aiškus – 6 mln. Eur. Dabar dar yra mokėjimo niuansų, kada kiek mokame. Skaičius aiškus, na, nebent kas pasikeis, nes sutartys dar nepasirašytos“, – portalui teigė „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis.

Anot „Hanner“ vadovo, gavus Europos Komisijos sprendimo išvadas dėl komplekso statybų bus pasirašyta akcijų pirkimo pardavimo sutartis ir pradedami darbai.

„Venetus Capital“ priklauso 98 proc. „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ akcijų.

ELTA primena, kad vasario pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė pokyčiams, numatytiems sostinės daugiafunkciame projekte.

Nacionalinio stadiono projektą Vilniuje iš kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ ketina perimti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“. Jos savininkas Arvydas Avulis nurodo, kad stadiono statybas galėtų užbaigti iki 2026 metų pabaigos. Pasak sostinės mero Valdo Benkunsko, vien faktinė statybų kaina nuo 2020 m. pradžios iki 2022 m. vidurio padidėjo 40 proc.

Visą daugiafunkcį kompleksą sudaro Nacionalinis stadionas su sporto muziejumi viduje, sporto centras su krepšinio, rankinio, gimnastikos, bokso salėmis, trys futbolo treniruočių aikštės, tarptautinės kategorijos lengvosios atletikos stadionas su futbolo aikšte, lengvosios atletikos apšilimo zona su mėtymo sektoriais, kultūros centras su biblioteka ir 300 vietų vaikų darželis.

V. Benkunsko teigimu, po indeksavimo Nacionalinis stadionas su visu daugiafunkciu kompleksu turėtų kainuoti maždaug 1,2 mln. eurų daugiau nei planuota anksčiau, t. y. 157,2 mln. eurų. Skaičiuojama, statybos darbai pabrango 27,1 mln. eurų, dar prisidėtų naujų darbų (3 tūkst. papildomų vietų stadione ir universali arena), t. y. 13 mln. eurų. Tačiau teigiama, kad 38,1 mln. eurų būtų galima sutaupyti skolinantis tik 2 m., o ne 22 m., kaip planuota anksčiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

idomu kiek per šituos metus kol prasidės tikros stadiono statybos valdžia išsidalino milijonu ,kaip suprantu nėra kaltu bet milijonai išsilydė stadiono užimame žemės plote o vilniečiai su makaronais ant ausu.

awuliški

pilnos rusų. Lukašė visą wagnerį sugrūdo.

Anonimas

AVULI ATSARGIAI....SUKČIAI APYYYPYS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS