A. Belickaitė: LTG laikėsi visų procedūrų, bus laukiama VTEK išaiškinimo | Diena.lt

A. BELICKAITĖ: LTG LAIKĖSI VISŲ PROCEDŪRŲ, BUS LAUKIAMA VTEK IŠAIŠKINIMO

  • 4

Nauja „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta Agne Belickaite teigė esanti įsitikinusi, jog ją įdarbindama įmonė laikėsi visų procedūrų, o sprendimai, anot jos, bus priimami po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išaiškinimo.

Tai A. Belickaitė teigė viešoje erdvėje kilus diskusijoms dėl jos sąsajų su kai kuriais Laisvės partijos atstovais.

„Aš labai džiaugiuosi, kad yra kreiptasi tiek į etikos komisiją, tiek į išorės auditorius – manau, kad šitą situaciją turi aiškinti institucijos ir čia tikrai bus daug kam svarbi informacija ateičiai“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Belickaitė.

„Kai mes gausime sprendimus, tada mes spręsime, ką daryti. Šiandien akivaizdu, kad mes laikėmės visų procedūrų, geležinkeliai savo darbuotojų ieško pasitelkę gerąsias tarptautines samdymo praktikas“, – pridūrė ji.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, o šią savaitę išaiškėjo, kad ji yra Laisvės partijos vicepirmininko bei ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona, taip pat partijos lyderės ministrės Aušrinės Armonaitės artima draugė.

A. Armonaitė trečiadienį pripažino, kad esama interesų konflikto regimybės ir pranešė, kad dėl to kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją. Į ją taip pat kreipėsi V. Jurgutis. Jis teigė žinojęs apie sutuoktinės sprendimą dalyvauti LTG konkurse, tačiau tikino to neaptarinėjęs su ministrais.

„Manau, kad vakar mesti kaltinimai be įrodymų yra milžiniška žala reputacijai ir tai turbūt man asmeniškai yra visos šitos temos liūdniausia dalis“, – žurnalistams teigė A. Belickaitė.

Pasak jos, susidariusi situacija gali atgrasyti žmones nuo darbo valstybės valdomoje įmonėje.

„Tokios istorijos, kaltinimai, išankstiniai teisimai atgraso net nuo pagalvojimo apie ėjimą į valstybės valdomą įmonę. (...) Dabar mano darbas kažkaip padaryti, kad mes ne tik nunulintume šitą situaciją, bet ir išeitume į patrauklesnio darbdavio įvaizdį“, – teigė A. Belickaitė.

Ji teigė agentūros „Alliance for Recruitment“ kvietimo dalyvauti atrankoje sulaukusi sausio pradžioje bei tikino dėl to nesitarusi nei su sutuoktiniu, nei su A. Armonaite, nei su kitais Laisvės partijos kolegomis.

„Aš labai gerai suprantu, kad jeigu aš būčiau nuėjusi tartis, aš būčiau juos pastačiusi į siaubingą situaciją, nes net jeigu jie niekaip nenorėtų žinoti apie tai, dalyvauti tame, turėti bet kokį santykį (...) Aš nuėjusi pasitarti su bet kuo iš politikų būčiau pastačiusi juos į situaciją, kur jie galėtų turėti interesų konfliktą ir būti apkaltinti turintys kažkokį konfliktą“, – teigė A. Belickaitė.

Ji teigė esanti įsitikinusi, kad šioje situacijoje pavyks išvengti interesų konflikto.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės vadovas Egidijus Lazauskas trečiadienį sakė, kad sprendimas paskirti A. Belickaitę priimtas skaidriai, tačiau bus kreiptasi į išorės auditorius, kad šie įvertintų atrankos procedūras.

Pasak jo, atrankoje dalyvavo 36 kandidatai. Dalis jų kreipėsi patys, dalį pakvietė talentų paieškos partneriai „Alliance for Recruitment“. E. Lazausko teigimu, su šešiolika stipriausių kandidatų kalbėjosi LTG personalo komanda, o su jos atrinktais penkiais kandidatais kalbėjosi ir galutinį sprendimą priėmė jis pats.  

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nesvarbu

Ir kokia dabar LTG cargo reputacija, kaip jais galima tikėti ir pasitikėti? O jie monopolistai...

Įdomu

Dar ponia ir sugeba meluoti.

Pasakysiu

Kai žmonės neturi nei gėdos nei sąžinės , tai valstybė ritasi žemyn.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS