Biokuro bendrovei „Pusbroliai“ leista parduoti savo verslą | Diena.lt

BIOKURO BENDROVEI „PUSBROLIAI“ LEISTA PARDUOTI SAVO VERSLĄ

Konkurencijos taryba leido vienai didžiausių Lietuvos biokuro gamybos ir tiekimo įmonių „Pusbroliai“ parduoti 100 proc. bendrovės akcijų.

Įgyvendinus sandorį, bendrovę valdys Nyderlanduose registruotos įmonės „Genopas B.V.“ ir „Nunica Holdings B.V.“ – atitinkamai po 69 proc. ir 31 proc. akcijų.

Sandorio vertė neskelbiama.

Nuo 2008 m. veikianti bendrovė „Pusbroliai“ – šalyje pirmaujanti biokuro, miško pirkimo ir apvaliosios medienos gamybos bei pardavimo verslo įmonė, priklausanti verslininkui Gintautui Juškai.

Visoje Lietuvoje biokurą parduodanti bendrovė valdo sandėlius Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Elektrėnuose. Vidutinės jos gamybos ir tiekimo apimtys sudaro apie 60 tūkst. tonų naftos ekvivalento per metus.

Bendrovė „Pusbroliai“ apyvarta 2018 m. viršijo 13 mln. eurų. Šiuo metu bendrovėje dirba 48 specialistai.

Nyderlandų bendrovę „Genopas B.V.“ valdo Lietuvos investuotojas Artūras Rakauskas, „Nunica Holdings B.V.“ – investicinė grupė „Žabolis ir partneriai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kvailiai

viskas bis isvezama i 'niderlandus' ten miskus jie iskirte,o musu loxai del keliu skatiku net Tevyne pardavineja,nors LRKonstitucija ssko: Energetika ir gamtos turtai neprivatizuojami, o ka jau kalbet apie pardavimus,nera tvarkos ner ir valstybes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS