Buvęs „Automagistralės“ vadovas V. Molis galutinai išteisintas dėl piktnaudžiavimo | Diena.lt

BUVĘS „AUTOMAGISTRALĖS“ VADOVAS V. MOLIS GALUTINAI IŠTEISINTAS DĖL PIKTNAUDŽIAVIMO

  • 4

Buvęs valstybinės įmonės „Automagistralė“ direktorius Vladislovas Molis galutinai išteisintas dėl piktnaudžiavimo ir bendrovės turto iššvaistymo.

Tokį sprendimą šią savaitę priėmė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija, palikusi galioti išteisinamąjį Apeliacinio teismo sprendimą ir atmetusi prokuroro skundą.

LAT pripažino, kad apeliacinės instancijos teismas ištyrė ir išanalizavo visus byloje surinktus įrodymus, pasisakė dėl jų pakankamumo, įrodomosios reikšmės ir savo išvadas pagrindė jų visumos vertinimu.

Pasak teismo, išteisinamajame nuosprendyje padaryta teisinga išvada, kad byloje nėra įrodymų, patvirtinančių V. Molį ir bankroto administratorius Vaidą Kašauską su Robertu Dumbliausku padarius jiems inkriminuotus nusikaltimus.

Kasaciniu skundu prokuroras prašė panaikinti apeliacinės instancijos teismo sprendimą ir palikti galioti Vilniaus apygardos teismo apkaltinamąjį nuosprendį. Prokuroras skundą grindė tuo, kad Apeliacinis teismas nevisapusiškai įvertino bylai teisingai išspręsti reikšmingus įrodymus, dalies jų nevertino ir padarė prieštaringas išvadas.

Vilniaus apygardos teismas užpernai kovą V. Molį pripažino kaltu dėl 100 tūkst. eurų įmonės lėšų iššvaistymo, jam buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui.

Lietuvos apeliacinis teismas pernai liepą tenkino V. Molio prašymą panaikinti nuosprendį ir jį išteisinti – teismas nutarė, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Kartu su V. Moliu dėl bankrutuojančios bendrovės didelės vertės turto pasisavinimo ir piktnaudžiavimo įgaliojimais buvo nuteisti tuometiniai bankroto administratoriai V. Kašauskas ir R. Dumbliauskas, Apeliacinis teismas išteisino ir juos.

LAT teigimu, žemesnės instancijos teismai pripažino, jog V. Molio įgytas nekilnojamas turtas su valstybinės žemės nuomos teise buvo naudingas įmonei, taip pat galimybė turtą bendrovės veiklai įsigyti už mažesnę kainą buvo prarasta ne dėl tyčinio V. Molio delsimo, o dėl atsakingų darbuotojų nerūpestingumo.

„Automagistralė“ buvo registruota Elektrėnų savivaldybėje, Vievyje, vėliau ji buvo reorganizuota.

2017 metais Susisiekimo ministerijai per auditą nustačius daugybę pažeidimų „Automagistralėje“, tuometinė prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė išbraukti buvusį jos vadovą V. Molį iš valstybės apdovanotų asmenų sąrašo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rici

Tai jau vėlu,keliai sugriauti.SKAISTYS pasistengė

Tu man,as tau,

Dauguma issiperka,negi gaila nusavintu pinigu kysiams,

kaip Molio neisteisina -jeigu jo giminaiitis

turi privacia advokatu kontora - gali but bet kokiu sukcium aferistu variuga , bet jei turi uznugary net visa advokatu kontora --visados busi teisus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS