„Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus | Diena.lt

„ČIKI PUKI PAJŪRYS“ VILIOJA NE TIK POILSIAUTOJUS

  • 2

Atsakingai plėtojami nekilnojamojo turto projektai svariai prisideda ne vien kuriant darnią, tvarią aplinką, bet ir auginant gyvybingus bendruomenės centrus. Iškalbingas to pavyzdys – Palangoje, Kunigiškių gyvenvietėje, įsikūręs „Čiki puki pajūrys“ kvartalas, kurio išskirtinumas jau tapo vietos vizitine kortele.

Toli nuo miesto šurmulio

Norime, kad kuo daugiau žmonių turėtų galimybę pajūryje ne tik atostogauti, bet ir gyventi nuolatos, kad čia jie galėtų pabėgti nuo miesto šurmulio ir pailsėti gamtos apsuptyje, kad mėgstantys ramybę galėtų pakeisti aplinką ir kokybiškai su šeima praleisti laiką prie jūros. Būtent ant tokios plėtotojų vizijos pamatų prieš kelerius metus Kunigiškiuose ėmė kilti šiuolaikiškas poilsio apartamentų kompleksas „Čiki puki pajūrys“.

Šiandien stilingą naujos statybos kvartalą šmaikščiu pavadinimu žino ne tik Lietuvos, bet ir užsienio poilsiautojai – atostogų būstus įsigijusių naujakurių kaimynystėje siūlomos įvairius poreikius atitinkančių apartamentų nuomos paslaugos, o kvartalo teritorijoje veikiančios kavinės sulaukia vis daugiau svečių net ir iš aplinkinių miestų.

Kaip vaizdžiai sako „Čiki puki pajūrys“ projektą plėtojančios bendrovės „Ramiga“ direktorius Aurimas Dailydė, šis kompleksas jau tapo tarsi atskira gyvenviete gyvenvietėje ar mini kurortu. Ir tai neabejotina nuoseklių pastangų pasekmė – projektuojant, statant kvartalą, ypatingas dėmesys skirtas sprendimams, kurie užtikrintų žmogaus gyvenimo kokybę ir komfortą, džiugintų jaukia, išpuoselėta aplinka bei iki smulkmenų apgalvota infrastruktūra.

Nuo baseinų iki palapinių

Apartamentų gyventojams skirtos bendros viešosios erdvės orientuotos tiek į pasyvų, tiek aktyvų laisvalaikį. Komplekse įrengta lauko treniruoklių ir sporto aikštelė vaikams bei suaugusiesiems, veikia trys šildomi baseinai, vienas kurių – pripildytas bechlorio vandens, taip pat pasirūpinta pirtimi arba siūloma išsinuomoti kubilą.

Dėmesys: norintiesiems pailsėti gamtos apsuptyje – įvairiausios galimybės. Įmonės nuotr.

Norintieji būti dar arčiau gamtos gali rinktis vadinamąjį glampingo poilsį – prabangias „Čiki puki“ palapines su visais patogumais, iš kurių atsiveria bundančios gamtos ar jūron skęstančios saulės vaizdai. Čia, kaip ir kituose nuomai siūlomuose būstuose, svečiai ras viską, ko reikia maloniai viešnagei: nuo rankšluosčių iki lauko kepsninių reikmenų.

Uždaroje ir apšviestoje „Čiki puki pajūrys“ teritorijoje poilsiautojams netenka jaudintis dėl savo ar vaikų saugumo. Be to, nuo 22 val. visame kvartale įsivyrauja ramybės laikas, o kad niekam nekiltų pagundos nepaisyti nustatytos tvarkos, rūpinasi saugos tarnybos darbuotojai.

Komplekso infrastruktūra su patogiomis parkavimo vietomis, elektromobilių įkrovimo stotele svetinga atvykstantiems čia savo mašinomis, tačiau neužmiršti ir kurorte taip populiarių transporto priemonių gerbėjai – „Čiki puki pajūryje“ galima išsinuomoti visai šeimai skirtus dviračius.

Investicija į svarbius pokyčius

A. Dailydės teigimu, šis kvartalas – vienas tokių projektų, kuriame plėtotojo atsakomybė ir įsitraukimas nesibaigia su paskutiniu parduotu objektu. „Čia istoriją kuriame kartu su naujakuriais bei kokybišką poilsį vertinančiais savo svečiais“, – sakė pašnekovas.

Štai neseniai nuveiktas dar vienas didelis darbas – gatvėje ties „Čiki puki pajūrys“ kvartalu paklota asfalto danga, įrengtas šaligatvis ir apšvietimas.

„Vieniems tai būtų neįmanoma įgyvendinti – tai yra bendras mūsų ir Palangos savivaldybės projektas. Tad labai džiugu, kad aktyvaus mero vadovaujama kurorto savivalda įsiklauso į bendruomenės ir verslo poreikius. Kol kas visuose Kunigiškiuose tai yra vienintelė naujai rekonstruota gatvė, kuri, tikiu, gyvenvietėje paskatins tolimesnius infrastruktūros gerinimo pokyčius“, – sakė bendrovės „Ramiga“ vadovas A. Dailydė.

Pašnekovas pasidalijo ir ambicingais pačios įmonės planais – šiuo metu jau ruošiamasi vienaukščių namų kvartalo „Čiki puki relax“ statyboms.

Nuosekliai plėtojamas Kunigiškių poilsio apartamentų kompleksas traukia ir kitus verslo atstovus. „Čiki puki pajūrys“ teritorijoje yra įsikūrusi ne tik vietinė parduotuvėlė, bet ir dvi maitinimo įstaigos. Viena jų – baras „Purslai“ – čia veikia beveik nuo kvartalo gyvavimo pradžios.

Regi palankias perspektyvas

Kaip pasakojo prieš porą metų „Purslų“ vairą perėmęs Dovydas Kuprys, pasikeitus baro valdytojams, kiek kito ir jo koncepcija.

Įmonės nuotr.

„Anksčiau ši vieta labiau specializavosi kaip kokteilių, putojančio vyno su austrėmis, minimaliais užkandukais baras. Mes nusprendėme įvairinti maisto pasirinkimą, pradėjome siūlyti ir grilio patiekalus, kurie ypač džiugina mūsų lankytojus. Turime lauko virtuvę, tad svečiai gali stebėti visą procesą, kaip ruošiami jų užsakyti kepsniai ant žarijų. Tad ir šiemet, kai tik paskelbėme, kad atsidarome naujam sezonui, žmonės pirmiausia teiravosi, ar ir vėl turėsime grilio patiekalų“, – šyptelėjo pašnekovas.

Kaip pripažino baro vadovas, auganti Kunigiškių gyvenvietė, o ir nuolatinių kvartalo „Čiki puki pajūrys“ klientų poreikiai skatina ieškoti naujų veiklos nišų.

„Šiemet pasiūlysime vėlyvuosius pusryčius, ko praėjusiais metais neturėjome. Be to, žmonės čia vis dažniau apsis-toja ir šaltuoju metu – beje, šiemet kvartalo bendruomenė mūsų erdvėse sutiko ir Naujuosius metus, taip pat organizuojame kitus uždarus renginius, daugėja tiek pačių poilsiautojų, tiek klientų iš kitų miestų. Tad jau rimtai svarstome galimybę dirbti ne vien vasarą, bet ir ištisus metus“, – planais dalijosi D. Kuprys.

Rezultatai pranoko lūkesčius

Kolegai antrina ir kitos kavinės – picerijos „Kirvis ir malka“ vienas steigėjų Giedrius Marcinkevičius. Jo teigimu, Kunigiškių gyvenvietei vis labiau populiarėjant tarp poilsiautojų, auga ir kokybiškas paslaugas siūlančių gastronominių vietų poreikis.

„Kadangi mano bendražygis „Čiki puki pajūrys“ kvartale yra įsigijęs būstą, nusprendėme patys išbandyti tokią verslo idėją“, – sakė kaunietis.

Kaip prisipažino pašnekovas, iš pradžių verslo partneriai planavo vien tik išsineštinio maisto paslaugą, tačiau paskatinti klientų žengė dar drąsesnį žingsnį.

„Nors darbuojamės tik nuo praėjusio sezono, galiu pasakyti, jog startas buvo sėkmingas. Aplinkui nieko panašaus nėra, juo labiau smagu, kad žmonės džiaugiasi, giria mūsų picas, kurias pagal autentiškus itališkos picos receptus kepame malkinėje krosnyje. Tad praėjusiais metais sulaukėme ne tik vietos poilsiautojų, bet ir klientų iš Palangos, Šventosios ar Klaipėdos“, – pasakojo picerijos „Kirvis ir malka“ bendraturtis G. Marcinkevičius.

Paakinti gerų atsiliepimų, šiemet Palangos centre verslo parteriai atidarė jau savo antrą kavinę. Be to, neilgai trukus verslininkai ketina atgaivinti ir praėjusią vasarą puikiai pasiteisinusią idėją – picų pristatymą į pliažą naudojantis specialia išmaniąja programėle.

GALERIJA

  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
  • „Čiki puki pajūrys“ vilioja ne tik poilsiautojus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tfu

kokybe namu prasta

Nonsense prabangos lt

Čiki čiki su lektuvu triukšmu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS