„Coca-Cola Baltics“: kiekvienoje ES rinkoje vartotojų skoniai skiriasi | Diena.lt

„COCA-COLA BALTICS“: KIEKVIENOJE ES RINKOJE VARTOTOJŲ SKONIAI SKIRIASI

„Coca-Cola Baltics“ atstovai sako, kad palaiko diskusijas, kuriomis siekiama apsaugoti vartotojus, tačiau netiki, jog vienodų receptų visoms Europos Sąjungos (ES) rinkoms nustatymas geriausiai atitiktų jų interesus.

„Coca-Cola Baltics“ atstovai Eltai patvirtino, kad „The Coca-Cola Company“ nebeplatina pernai Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atliktame tyrime minėto gėrimo - šaltosios arbatos „Nestea“, kurio sudėtis Lietuvoje kiek skyrėsi nuo referencinio produkto sudėties.

„Tačiau bet kokiu atveju Seime skelbiamos išvados ir pati tema gamintojui yra labai aktuali“, - bendru komentaru sutiko pasidalyti gamintojas.

„Coca-Cola Baltics“ viešųjų reikalų ir komunikacijos vadovė Nele Normak teigė, kad „Coca-Cola“ yra įsipareigojusi gaminti ir visiems vartotojams tiekti tik aukštos kokybės saugius gėrimus, aiškiai pateikti informaciją apie receptus ir gėrimų sudedamąsias dalis, laikytis vietinių taisyklų bei įstatymų, įskaitant visus nacionalinio lygmens bei Europos Sąjungos (ES) teisės aktus.

„Net ir tada, kai mūsų gėrimų receptai yra pritaikomi pagal tam tikros rinkos vartotojų pomėgius, vietinius ingredientus ar vietos teisinius reguliavimus, mes visada pateikiame informaciją apie gėrimų sudedamąsias dalis taip, kaip to reikalauja ES ar nacionaliniai teisės“, - rašoma Eltai atsiųstame N. Normak komentare.

Pasak jos, gamintojas vertina visas diskusijas, kuriomis siekiama apsaugoti vartotojus.

„Tačiau mes netikime, kad vienodų receptų visoms ES rinkoms nustatymas geriausiai atlieptų vartotojų, verslo ar nacionalinius interesus. Kiekvienoje ES rinkoje ryškiai skiriasi vartotojų skoniai ir pomėgiai, taip pat prieinami vietiniai produktai, naudojami gėrimų gamyboje bei, žinoma, teisiniai reguliavimai“, - teigia „Coca-Cola Baltics“ atstovė.

ELTA primena, kad pernai Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko tyrimą, kurio metu nustatyta, kad žinomų gamintojų maisto prekės, pirktos Lietuvoje ir Vokietijoje, skirtingos. Skiriasi Lietuvos ir Vokietijos rinkoms tiektų tuo pačiu prekių ženklu pažymėtų produktų ne tik sudėtis, bet ir skonis, spalva ar konsistencija.

Siekiant nustatyti, dėl kokių priežasčių galimai diskriminuojami Lietuvos vartotojai ir ar nėra pažeidžiamos Lietuvos vartotojų teisės, Seimas praėjusių metų spalį sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl Lietuvos Respublikos rinkai tiekiamų galimai žemesnės kokybės maisto produktų.

Trečiadienį Seime bus tvirtinama laikinosios komisijos išvada dėl Lietuvos rinkai tiekiamų galimai žemesnės kokybės maisto produktų. Komisijos vertinimu, problema aktuali visai Europai, o produktai, kurių kokybė skiriasi nuo referencinio, turėtų būti ženklinami.

Komisijos pirmininkės Guodos Burokienės teigimu, įvertinus surinktus faktus daroma išvada, kad problema aktuali visai ES, ne tik Lietuvai, nes nėra bendros apibrėžtos kokybės sąvokos. Pasak G. Burokienės, nors ES lygmeniu jau matomi žingsniai, padėsiantys spręsti dvejopos kokybės klausimą, tai neatleidžia nuo atsakomybės imtis priemonių ir nacionaliniu lygiu. Anot G. Burokienės, siūloma produktus, kurių kokybė kitų šalių rinkose skiriasi nuo tos, kokia yra gamintojo šalyje, specialiai ženklinti.

Europos Komisijos tarpinis raportas dėl dvejopos kokybės maisto produktų turėtų būti paskelbtas šių metų gale.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS