Dėl jėgainės „Geoterma“ – nežinia | Diena.lt

DĖL JĖGAINĖS "GEOTERMA" – NEŽINIA

Sužibusi viltis, kad po ilgokos prastovos pagaliau vėl ims veikti termofikacinė jėgainė "Geoterma", vėl nutolo. Investuotojai, ketinę išsinuomoti įmonę, esą neatitiko keliamų nuomos konkurso sąlygų.

Iki praėjusio penktadienio buvo laukiama pasiūlymų iš investuotojų, kurie ryžtųsi nuomotis šią šilumą gaminančią įmonę, tačiau vienintelis konkurso dalyvis netiko.

"Iki nustatyto termino (lapkričio 30 d. 9 val.) gauta viena paraiška, bet potencialaus dalyvio pasiūlymas neatitiko keliamų nuomos konkurso sąlygų. Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl tolesnių bendrovės "Geoterma" veiklos galimybių", – patikslino Turto banko atstovė ryšiams su visuomene Aldona Violeta Grinienė.

Po trylikos metų veiklos dar pernai pavasarį geoterminę jėgainę planuota parduoti. Tačiau Vyriausybė vis dėlto nusprendė Turto bankui (77 proc. akcijų paketo) ir "Lietuvos energijos gamybai" (23 proc. akcijų) priklausančią bendrovę įtraukti į nacionaliniam saugumui svarbių įmonių sąrašą. Privatizavimas buvo nutrauktas.

Beveik prieš metus "Geotermos" veikla buvo sustabdyta, tačiau, siekiant užtikrinti bendrovei nuosavybės teise priklausančio turto racionalų valdymą ir naudojimą, nuspręsta konkurso būdu išnuomoti bendrovei priklausantį ilgalaikį materialųjį turtą.

Lapkričio viduryje visuotiniame akcininkų susirinkime priimtas sprendimas leisti naujam investuotojui nuomoti "Geotermai" priklausantį turtą už ne mažesnį kaip 369 tūkst. eurų be PVM metinį mokestį.

Susirinkime nutarta, kad turtas bus išnuomojamas penkeriems metams su galimybe nuomos sutartį pratęsti, tačiau ne ilgesniam nei 21 metų laikotarpiui.

Buvo tikimasi, kad nuomininkas ne tik užtikrins už valstybės bei tarptautinių fondų pinigus pastatytos jėgainės turto priežiūrą, bet ir atgaivins pagrindinę bendrovės veiklą – šilumos gamybą.

Parodomoji geoterminė jėgainė Klaipėdoje buvo pradėta statyti 1997 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Liberalų gaujos

sužlugdyta ir sau ateičiai pasilkta pasimti už dyka imonė. Jie gerai žino kas bus vėliau /kolxoznikai su jais jau susibendravo/ ir jų nežinia tikrai nekamuoja

Anonimas

Bardakas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS