Dėl žiauraus elgesio iš moters konfiskuoti gyvuliai, laikinai uždrausta juos laikyti | Diena.lt

DĖL ŽIAURAUS ELGESIO IŠ MOTERS KONFISKUOTI GYVULIAI, LAIKINAI UŽDRAUSTA JUOS LAIKYTI

  • 1

Iš Lazdijų rajono gyventojos dėl žiauraus elgesio konfiskuotos kiaulės ir galvijai, dvejus metus uždrausta laikyti ūkinius gyvūnus, pirmadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

VMVT Alytaus departamento inspektoriai patikrinę ūkį nustatė, kad kiaulės braido skystame mėšle, gardas nebuvo kreikiamas pakratais – kiaulės neturėjo kur sausai atsistoti, nebuvo sausų guoliaviečių. Kiaulės dėl ilgalaikio nepilnaverčio šėrimo buvo išliesėjusios, pašarui įpilti skirti loviai pilni mėšlo, ūkyje nerasta ir pašarų atsargų.

Pasak pranešimo, ūkyje rasti ir išliesėję galvijai – jiems pašarų atsargų taip pat nerasta. Galvijai, kurie buvo išvesti į lauką ganyti, buvo laikomi pririšti prie medžio virve, taip ribojant jų judėjimo, atsigulimo poilsiui galimybes.

Pasak pranešimo, gyvūnų laikymas jų rūšies, amžiaus, fiziologijos ir elgsenos neatitinkančiomis sąlygomis bei nepakankamas gyvūnų šėrimas yra laikomi žiauriu elgesiu su gyvūnais ir jų kankinimu.

Minėta ūkinių gyvūnų laikytoja į veterinarijos inspektorių akiratį patenka pakartotinai, tad gyvūnai iš jos konfiskuoti ir uždrausta dvejus metus būti ūkinių gyvūnų laikytoja.

Pasak pranešimo, pirmą kartą nustačius pažeidimus šiame ūkyje buvo imtasi švelnesnių priemonių – skirta nuobauda, moteris buvo konsultuota apie ūkinių gyvūnų priežiūrą.

VMVT nurodo, kad ūkis neatitiko biologinio saugumo dėl kiaulių maro reikalavimų, kiaulės nebuvo ženklintos, tad jų nebuvo galima perkelti. Kiaulės nugaišintos ūkyje ir perduotos šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo įmonei saugiam sunaikinimui.

Pranešime nurodoma, kad VMVT darbuotojai sulaukė pasipriešinimo iš gyvūnų laikytojos, jiems talkino policijos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Siaubas

Tokei reikia skirti ir kalėjimą, arba pačią uždaryti į mėšlyną ir neduoti ėsti tai parazitei

SUSIJUSIOS NAUJIENOS