Didžiausių verslų paliekamas pėdsakas: kaip mažinti sąnaudas ir didinti efektyvumą? | Diena.lt

DIDŽIAUSIŲ VERSLŲ PALIEKAMAS PĖDSAKAS: KAIP MAŽINTI SĄNAUDAS IR DIDINTI EFEKTYVUMĄ?

  • 0

Ne paslaptis, kad šiandien kaip niekada anksčiau svarbu tvarumas – šį žodį girdime kone kasdien, jis tampa vis svaresnis tiek versle, tiek asmeniniame mūsų gyvenime. Toks susirūpinimas vyksta ne be priežasties – klimato kaitai įgavus pagreitį ir nesusirūpinus padėtimi dabar, vėliau atkurti situaciją gali būti beveik neįmanoma. Būtent todėl kasdien ieškome efektyvesnių, mažiau išteklių eikvojančių ir žalesnių sprendimų, kurie leistų užtikrinti tvaresnį rytojų. Didžiausi verslai kasdien palieka neištrinamą pėdsaką – tonas atliekų ir oro taršą, kuriai pašalinti prireiks ne vieno dešimtmečio. Savaime suprantama, jog šie pramonės gigantai negali išsyk pakeisti visų gamybos ir tiekimo principų, tačiau keletas efektyvių ėjimų gali lemti švaresnę mūsų visų ateitį.

Logistikos sprendimai kiekvienai veiklai

Vienas didžiausių galvosūkių kiekviename dideliame versle yra logistika. Kone visas prekes tenka pergabenti į prekybos vietas ar kitus sandėlius, pervežti jas klientams ar tarpininkams, o dažnai vykdomos ekspedijavimo paslaugos, be abejo, kelia taršą ir mažina verslo efektyvumą – išlaidos kurui bei transporto priežiūrai yra gana nepastovios, todėl sunku tiksliai numatyti biudžetus, ko pasekoje gali kilti įsiskolinimų rizika. Be abejo, logistikos pakeisti praktiškai neįmanoma, tačiau galima ją padaryti tvaresnę. Pradėkite nuo autoparko atnaujinimo, nes seni automobiliai sunaudoja kur kas daugiau kuro nei nauji, be to, jų priežiūra dažniau reikalauja papildomų lėšų, dėl kurių gali kilti nuostolių. Rinkitės elektromobilius ar bent jau naujesnius hibridinius/įprasto kuro variantus, kurie padėtų užtikrinti efektyvesnį kuro naudojimą. Tiesa, jei logistika neužsiimate patys, o patikite ją šios srities profesionalams, pasidomėkite, kokius automobilius jie naudoja ir bandykite rasti kuo efektyvesnius sprendimus savo produkcijos gabenimui.

Ne mažiau svarbu ir krovininiuose automobiliuose ar sunkvežimiuose sumontuota įranga – pasirūpinkite, kad šiuose būtų įdiegta inovatyvi transporto valdymo sistema, kuri padeda sekti ir mažinti kuro sąnaudas, efektyviau valdyti ir planuoti pačius maršrutus ir pristatymo būdus. Tokią pažangią paslaugą siūlo inovatyvūs logistikos profesionalai „FleetMaster“, kurie gali padėti užtikrinti ne tik efektyvesnį kuro naudojimą, bet ir daugybę kitų sprendimų jūsų veiklos augimui. Tiesa, jei naudojatės kitos įmonės logistikos paslaugomis, prašykite duomenų, gaunamų iš šios sistemos – išanalizavę juos galėsite nuspręsti, kur galėtumėte sumažinti išlaidas ir tokiu būdu auginti savo veiklos efektyvumą.

Požiūris ir idėjų realizavimas

Turbūt kiekvienas verslininkas puikiai žino, kad viena yra galvoti, tačiau visai kas kita yra iš tikrųjų realizuoti idėjas. Nebijokite būti drąsūs ir pirmieji žengti žingsnį rinkoje – netikėti sprendimai gali tapti dideliu žalesnės ateities įnašu. Be abejonės, viskas prasideda nuo požiūrio, todėl svarbu išdrįsti keistis – nebijokite atsisakyti jau keletą dešimtmečių sėkmingai veikiančių, tačiau energetiškai neefektyvių sprendimų gamyboje, logistikoje ar tiekimo grandinėje – pristatykite pokyčius klientams, būkite atviri ir laimėsite! Turėdami tvirtą požiūrį, galėsite kur kas lengviau realizuoti visas idėjas – šiam tikslui pasiekti ieškokite panašiai mąstančių partnerių – tokios bendrystės atneš abipusės naudos. Šiandien jau nesunku ieškoti „žaliai“ mąstančių ir apie tvarumą galvojančių investuotojų, todėl net planuodami didelius pokyčius galėsite jaustis drąsiai ir veikti palikdami kur kas mažesnį žalos gamtai pėdsaką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS