Ekonominių veiklų atvėrimas turėtų prasidėti, jei skaičiai atitiks lūkesčius | Diena.lt

EKONOMINIŲ VEIKLŲ ATVĖRIMAS TURĖTŲ PRASIDĖTI, JEI SKAIČIAI ATITIKS LŪKESČIUS

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka sako, kad tam tikros ekonominės veiklos galėtų būti atveriamos, jei skaičiai dėl naujų koronaviruso atvejų atitiks lūkesčius.

„Šiuo metu yra keli scenarijai, bet viskas priklauso nuo skaičių, kaip mes išlaikėme egzaminą per Velykas. Per savaitę turi paaiškėti, ar nebuvo tam tikro protrūkio, ir laipsniškas ekonominių veiklų atsivėrimas turėtų prasidėti, jei skaičiai atitiktų mūsų lūkesčius“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje antradienį sakė J. Rojaka.

Pasak jos, parama dėl lengvatinių paskolų verslą turėtų pasiekti nuo kitos savaitės pradžios.

Lietuvoje karantinas dėl koronaviruso pratęstas iki balandžio 27 dienos.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Mes nesistengėme laikyti egzamino ir jei negriežti apribojimai ir prievartinis karantino taisyklių įvedimas,mes turėtume Italijos pavyzdį,nes ką parodė karantinas,eilinis lietuvis nelinkęs mąstyti,čia pasireiškia bodulizmo sindromas ir bet kokia kaina stengsis nevykdyti rekomendacijų,nebent jos būtų prievartinės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS