„Foxpay“ atmeta abejones dėl įmonės veiklos: išsamiai komentuos institucijoms baigus darbą | Diena.lt

„FOXPAY“ ATMETA ABEJONES DĖL ĮMONĖS VEIKLOS: IŠSAMIAI KOMENTUOS INSTITUCIJOMS BAIGUS DARBĄ

„Foxpay“ direktorius Saulius Galatiltis sako, kad bendrovė atmeta viešumoje sklaidančias abejones dėl savo finansinės veiklos. Taip pat anot jo, įmonė visais klausimais bendradarbiauja su institucijomis bei teikia visą būtiną informaciją.

„Kategoriškai atmetame insinuacijas dėl „Foxpay“ veiklos ir užtikriname, kad mes griežtai vadovaujamės visais Lietuvos ir Europos Sąjungos įstatymais bei aukščiausiais etikos ir finansų industrijos standartais“, – teigia S. Galatiltis.

„Jausdami atsakomybę, kad kontroliuojančios institucijos galėtų dirbti efektyviai ir nešališkai, konkrečius specifinius klausimus viešai ir išsamiai komentuosime institucijoms baigus savo darbą. Atsakomybės jausmo tikimės ir iš šiuo metu gausiai raštu ar žodžiu pasisakančių viešojoje erdvėje. Neatsakingi ir šališki pasisakymai daro žalą ne tik konkrečiai bendrovei ir jos darbuotojams, bet nemaža dalimi ir viso finansų sektoriaus tvarumui“, – komentuoja jis. 

Jis tvirtina, kad Informacinės visuomenės plėtros komiteto skelbtame konkurse dar 2022 m. bendrovė dalyvavo ir sutartį įgyvendina pagal visus reikalavimus, o konkrečių paslaugų kainodara atitinka konkurso techninius reikalavimus. Pasak jo, iki tol mokėjimų tarpininko paslaugos, kurias teikė valstybinė bendrovė, kainavo daugiau, nei pasiūlė „Foxpay“.

Anot „Foxpay“ direktoriaus, grėsmę objektyviam kontroliuojančių institucijų darbui sukelia vis labiau didėjantis klausimų dėl bendrovės veiklos politizavimas.

Jausdami atsakomybę, kad kontroliuojančios institucijos galėtų dirbti efektyviai ir nešališkai, konkrečius specifinius klausimus viešai ir išsamiai komentuosime institucijoms baigus savo darbą.

„Tikime Lietuvos finansų rinkos priežiūros sistemos branda ir gebėjimu profesionaliai įgyvendinti savo funkcijas „fintech“ srityje, vadovaujantis išskirtinai tik teise, o ne politine konjunktūra“, – tvirtina „Foxpay“ direktorius.

Jis taip pat atmeta viešojoje erdvėje pasirodžiusias abejones dėl nelegalių lošimų bei tvirtina, kad bendrovė pati nustato ir užkardo nesąžiningų klientų bandymus piktnaudžiauti paslaugomis.

S. Galatiltis vadovauja „Foxpay“ nuo 2024 metų vasario mėnesio.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas vykdo finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą. Jos atžvilgiu yra pradėta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme numatyta vertinimo procedūra.

Savo ruožtu generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą dėl viešojoje erdvėje kilusių klausimų apie įmonės veiklą.

Dar daugiau klausimų dėl įmonės kilo po to, kai naujienų portalas 15min.lt paskelbė, jog į skandalą „Foxpay“ yra susijusi su kita įmonių grupe „iSun“. Jos steigėja, valdybos pirmininkė yra vienintelė „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė. Tačiau „iSun“ veikloje anksčiau aktyviai dalyvavo ir I. Trinkūnaitės sugyventinis – už finansinius nusikaltimus kalėjęs Vilhelmas Germanas. Kaip rašoma portalo publikacijoje, M. Navickienės sutuoktinis, buvęs „Foxpay“ valdybos narys Mindaugas Navickas kartu su V. Germanu priiminėjo „iSun“ grupės kertinius darbuotojus, padalinių vadovus. Anksčiau M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

M. Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m. Taip pat jis nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS