G. Belian: mažesnės e. cigarečių pildyklės brangs ir atbaidys dalį rūkalių | Diena.lt

G. BELIAN: MAŽESNĖS E. CIGAREČIŲ PILDYKLĖS BRANGS IR ATBAIDYS DALĮ RŪKALIŲ

Seimui iki 10 mililitrų apribojus elektroninių cigarečių pildyklių skysčių, kuriuose nėra nikotino, dydį, siekiama dar labiau sumažinti rūkalų prieinamumą, sako laikinoji Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento vadovė.

„Bet koks prieinamumo ribojimas, o čia jis ir yra, nes sumažinama talpa, turi tikslą mažinti tokių gaminių vartojimą“, – BNS teigė Gražina Belian. 

Iki šiol pildyklių su skysčiais be nikotino dydis nebuvo reguliuojamas. 

Pasak G. Belian, sumažinus pildyklių talpą rūkalai brangs, o išaugusi kaina ne vieną rūkalių atbaidys nuo šių rūkalų. 

„Kuo mažesnė talpa – tuo didesnė kaina. Tai dar viena prieinamumą mažinanti priemonė – gal kaina šiek tiek atbaidys“, –  tvirtino departamento vadovė. 

G. Belian teigimu, nėra mokslinių tyrimų, kad rūkalai be nikotino yra mažiau kenksmingi.

Nauja tvarka, kurią Seimas patvirtino prieš Kalėdas, įsigalios nuo 2024-ųjų lapkričio 1-osios.   

Maksimali 10 ml tampa šiuo metu galioja elektroninių cigarečių pildyklėms ir su nikotinu.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Seimo sikinyke pasismauko ,pasismauko

ir vel lipa ant to pacio greblio ...taigi panasios veikos jau buvo daromos tiek su alchogoliu [ kuri sukure dar didesny alchogoliku, degradu bury , tiek su rukoriais-is ju pagaminus kanapinius narkomanus ] dabar vel --Seimo debilai pasismauke ir vel ant to pacio greblio visom keturiom lipa

BLT ...na visiskai nukvakus dura[matomai kazko prisiuoscius]

pabrangino cigaretes- isreklamavo elekronines cigaretes [ neva dabar rukoriai mes rukyt] --gavosi atvirkstinis efektas rukoriu tapo dar daugiau , + narkomanu taksomanu [ niuchaciu] pasipyle aibes [ ypatingai vaiku tarpe] Dabar,--sumazins elektroniniu cigareciu pildykles , jas pabrangins priedo dar ir cigaretes pabrangins---GARANTUOJU pasipils narkomanai taksomanai tarciokai uostantys acetona , rukantys kanapes , traukiantys kokaina su nosimis ir t.t iskils aibes problemu su narkomanija , alchogolizmu , losjonu , odekolonu ir kitokio velnio vartojimu ,pasipils savizudybes ,zmogzudystes , isprievartavimai --ir tai bus JUSU SEIMO IR TABAKO BEI ALCHOGOLIO KONTROLES ,,YDIRBIS IR NUOPELNAS ,,,

Dar

vienas,,bizniukas"kontrabandininkams.Kai pagalvoji,vyriausybė tik jiems su savo sprendimais tarnauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS