„Gintaro baldai“ į Lietuvos rinką tiekė nesaugų stalą | Diena.lt

„GINTARO BALDAI“ Į LIETUVOS RINKĄ TIEKĖ NESAUGŲ STALĄ

  • 0

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) skyrė baudą „Gintaro baldams“ - bendrovė tiekė į Lietuvos rinką saugos reikalavimų neatitikusį stalą.

Tarnybos Marijampolės apskrities skyrius atliko patikrinimą bendrovės „Gintaro baldai“ parduotuvėje Marijampolėje, kur kilus įtarimų, kad realizuojamo kinų gamybos stalo „LAWA LOLA“ konstrukcija neatitinka saugos reikalavimų, stalas buvo paimtas bandymams.

Atlikus bandymus buvo nustatyta, kad stalas „LAWA LOLA“ yra nestabilus, virsta ir taip gali kelti pavojų vartotojų saugai bei sveikatai (vartotojai gali susižeisti, nusiplikyti ant stalo pastatytu karštu skysčiu ir panašiai), praneša VVTAT. Įvertinus stalo saugą buvo nustatyta didelė rizika, bendrovė įpareigota nedelsiant sustabdyti nesaugių produktų tiekimą į rinką, pašalinti juos iš rinkos, įspėti vartotojus bei susigrąžinti iš vartotojų nesaugius produktus.

„Gintaro baldai“ pateikė tarnybai atsakymą bei patvirtinančius dokumentus, kad nesaugius produktus iš rinkos pašalino, savo interneto tinklalapyje www.gintarobaldai.lt ir prekybos vietose informavo vartotojus, taip pat išsiuntė pranešimus platintojams.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, bendrovės bendradarbiavimą, nedidelį realizuotų stalų kiekį ir tai, kad nukentėjusiųjų asmenų nebuvo, už Produktų saugos įstatymo nuostatų pažeidimą „Gintaro baldams“ skirta 450 eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS