Paaiškėjo, kas ketina įsigyti kontrolinį „Gubernijos“ akcijų paketą | Diena.lt

PAAIŠKĖJO, KAS KETINA ĮSIGYTI KONTROLINĮ „GUBERNIJOS“ AKCIJŲ PAKETĄ

AB „MV GROUP Production“, valdanti „Stumbro“, „Alitos“ ir „Anykščių vyno“ gamyklas, ketina įsigyti kontrolinį AB „Gubernija“ akcijų paketą. Yra pasirašytos akcijų pirkimo-pardavimo sutartys su pagrindiniais bendrovės akcininkais. 

Akcijų pirkimo pardavimo sandorius planuojama užbaigti pirkėjui gavus Konkurencijos tarybos leidimą. Šalių susitarimu sutarčių detalės nėra atskleidžiamos.

Pasak AB „MV GROUP Production“ generalinio direktorius Algirdo Čiburio, tapti įmonės akcininkais nuspręsta dėl kelių priežasčių: „Gubernija“ yra seniausia alaus gamintoja Lietuvoje, gaminanti aukštos kokybės produktus: alų, girą, gaiviuosius gėrimus. Iki šiol šios kategorijos produktų neturėjome, todėl šis įsigijimas leistų mums diversifikuoti turimą gėrimų krepšelį. Tai atitinka ir „MV Group“, kuriai priklauso AB „MV GROUP Production“, strategiją - plataus vartojimo prekių rinkoje orientuotis į aukštesnės pridėtinės vertės įvairių gėrimų gamybą, distribuciją, prekybą“, - sako A. Čiburys.

„Stumbro“, „Alitos“ ir „Anykščių vyno“ gamyklas valdančioje AB „MV GROUP Production“ šiuo metu dirba 435 darbuotojai. Trijose gamyklose viso veikia 16 gamybos linijų. Praėjusiais metais AB „MV GROUP Production“ apyvarta sudarė 54,8 mln. Eur.

„Esame viena didžiausių gėrimų gamybos įmonių šalyje, tačiau turime judėti į priekį, augti. Tai yra išlikimo, konkurencingumo bei lyderiavimo sąlyga. Turime daug patirties ir tikime, kad galime ją pritaikyti „Gubernijos“ veikloje“, - teigia A. Čiburys.

AB „Gubernija“ valdybos pirmininkas Romualdas Dunauskas džiaugiasi, kad seniausia Lietuvos įmonė išliks lietuviškose rankose.

„Norime pasidžiaugti, kad, nepaisant pokyčių, „Gubernijos“ bravoras išliks lietuviška įmone ir ją augins lietuvių rankos. Įmonė, turinti tokią gilią istoriją, tradicijas ir vertybes privalo likti nacionalinė ir skleisti mūsų šalies kultūrą pasaulyje. Tai ženkli dalis mūsų istorijos ir identiteto.

Džiaugiamės ir tuo, kad įmonė netampa pramoninių aludarių korporacijos dalimi. Ir toliau bus laikomasi klasikinės alaus virimo technologijos, toliau bus puoselėjama kraftinio alaus kultūra bei istorinės tradicijos“, - sako R.Dunauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS