Gyvenimą keičiantis pervedimas: laimėtojo sąskaitą pasiekė 24 mln. eurų | Diena.lt

GYVENIMĄ KEIČIANTIS PERVEDIMAS: LAIMĖTOJO SĄSKAITĄ PASIEKĖ 24 MLN. EURŲ

  • 11

Praėjusią savaitę loterijoje laimėtas rekordinis 24 mln. eurų prizas šiandien pervestas laimėtojui.

Neeilinio dydžio pervedimas laimingąjį bilietą įsigijusį vilnietį pasiekė itin operatyviai. Pasak Lietuvos loterijų asociacijos prezidento Andriaus Karaliūno, nors pagal Loterijų įstatymą laimėjimai turi būti pervedami per 30 dienų, įprastai loterijų organizatoriai didžiuosius prizus išmoka nedelsiant.

„Loterijų prizinį fondą suneša visi žaidėjai įsigydami bilietus. Pagal Lietuvoje veikiančių tarptautinių loterijų taisykles, dalis už bilietus surinktų pinigų keliauja didiesiems prizams. Prizą laimėjus, suma padalijama visoms šalims, kurios iškart reikalingą sumą ir perveda. Taip užtikrinamas ir skaidrumas, ir greitas atsiskaitymas su laimėtoju“, – pasakojo Lietuvos loterijų asociacijos prezidentas Andrius Karaliūnas.

Anot A. Karaliūno, tarptautinės loterijos suteikia galimybę žaidėjams iš Lietuvos pretenduoti į tokio dydžio prizus, kokių surinkti vien mūsų šalyje nepavyktų. Statistiškai daugiau laimėtojų būna tose šalyse, kuriose bilietų parduodama daugiau.

„Kuo daugiau šalyje nuperkama bilietų, tuo didesnė tikimybė, kad laimėtojas bus iš tos šalies. Tačiau laimėti didžiuosius prizus galimybę turi visi, ką parodė ir paskutinis didelis laimėjimas“, – aiškino A. Karaliūnas.

Didžiųjų tarptautinių loterijų organizatoriai taip pat suteikia galimybę nacionaliniams organizatoriams koreguoti kai kurias loterijų taisykles – pasiūlyti mažesnių prizų, kurie galioja tik tos šalies gyventojams. Taip veikia loterija „Vikinglotto“. Kitos didžiosios loterijos, kaip „Eurojackpot“, didesnių modifikacijų neleidžia – taisyklės ir laimėjimai vienodi visose šalyse partnerėse.

Panoro likti anonimu

Į „Olifėją“ istorinio dydžio prizą laimėjęs Vytautas (vardas pakeistas) kreipėsi pirmadienį. Laimėtojas išreiškė norą likti anonimu, tačiau pasidalijo bilieto įsigijimo istorija ir ateities planais. Vyras pasakojo nuolat perkantis loterijų bilietus, o laimingąjį įsigijo pridavęs tarą.

„Visą savaitgalį ramiai su žmona leidom namuose, bet prasilenkėm su naujienom – nei matėm, nei girdėjom, jog Lietuvoje laimėta rekordinė suma. Bilietus pasitikrinti susiruošiau tik pirmadienio popietę ir pradėjau būtent nuo „Eurojackpot“. Tikrinau naudodamasis „Perlo“ mobiliąja programėle ir jau nebežinau, kaip ten buvo. Laimėjimo sumos nepamačiau. Supratau tik tiek, jog dėl laimėjimo reikėtų kreiptis į loterijos atstovybę telefonu. Taip ir padariau“, – šios savaitės pradžioje pasakojo Vytautas.

Į skambutį atsiliepusi loterijos darbuotoja paprašė Vytauto padiktuoti bilieto numerį. O tada paragino atsisėsti.

Kadangi jau buvau pamokytas, kaip pranešti tokią žinią, žmonos taip pat pasiteiravau, ar sėdi, paprašiau, kad pasiimtų stiklinę vandens. Tada jai ir pasakiau, kokią sumą laimėjau.

„Kai atsisėdau, pasakė, kad laimėjau 24 milijonus eurų, pasveikino ir pakvietė atvykti į atstovybę. Niekaip negalėjau suprasti ir patikėti. Netrukus paskambinau žmonai. Kadangi jau buvau pamokytas, kaip pranešti tokią žinią, žmonos taip pat pasiteiravau, ar sėdi, paprašiau, kad pasiimtų stiklinę vandens. Tada jai ir pasakiau, kokią sumą laimėjau“, – jau sėdėdamas loterijos atstovybėje kalbėjo laimėtojas.

24 mln. eurų sumą laimėjęs vyras iškart pateko į turtingiausių Lietuvos žmonių 200-tuką. Remiantis žurnalo „Top“ 2021 metais sudarytu sąrašu, dabar Vytautas savo turtais prilygsta sąskaitoje taip pat apie 24 milijonus eurų turinčiam Domantui Saboniui ir nedaug atsilieka nuo maždaug po 25 milijonus eurų valdančių Arvydo Sabonio ar Donato Motiejūno.

„Man reikia veiklos, todėl tikrai neketinu, pavyzdžiui, išeiti iš darbo ir leistis į kelionę aplink pasaulį. Taip padaręs nebūčiau laimingas. Dabar leisime viskam susigulėti, nurimti emocijoms ir tada galvosime, ką galima protingo padaryti su tokia didžiule pinigų suma. Tiesa, su žmona jau spėjome pakalbėti, kad jeigu ji norės, galės pradėti savo verslą“, – paklaustas apie tai, kaip planuoja leisti laimėjimą, sakė Vytautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Žinovas...

Pirma jūs suvokiate sumą 24000000 eurų . Už 1 mln. Eurų gali kaip caras gyventi dar liks 23 mln.

Rasa

Nuosirdus sveikinimai laimetojui

Eimantas

Blefas ! Kad pirktumete tuščius loterijos bilietus !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS