Elektriniai dviračiai ir APVA kompensacija | Diena.lt

ELEKTRINIAI DVIRAČIAI IR APVA KOMPENSACIJA

  • 0

Vis dažniau Vilniaus ir kitų miestų gatvėse galite pastebėti tradiciškai, bet kartu ir išskirtinai atrodančius dviračius. Tai – elektriniai dviračiai. Šie dviračiai jau tapo populiaria alternatyva tradiciniams. Kas juos daro tokiais išskirtiniais?

Elektriniai dviračiai varomi integruotu elektriniu varikliu, kuris padeda dviratininkui ir taip ženkliai sumažina fizinį krūvį. Jie taip pat leidžia lengviau įveikti didesnius atstumus, nei eiliniam žmogui pavyktų su tradiciniu dviračiu. Todėl tai – puikus įrankis tiek trumpoms kelionėms, tiek ilgesniems iššūkiams. Beje, elektrinio dviračio įsigijimui galite gauti iki 500 EUR kompensaciją! Tad – kas tas elektrinis dviratis ir kaip gauti šią kompensaciją? Panagrinėkime.

Elektriniai dviračiai: veikimo principas, privalumai ir trūkumai

Elektriniai dviračiai suteikia galimybę judėti greičiau ir efektyviau, neaukojant dviračiui būdingo ekologiškumo faktoriaus. Dėl įmontuoto elektrinio variklio, kuris suaktyvinamas pedalų mynimu arba mygtuko paspaudimu, dviratininkas galės įveikti net ir stačiausius kalnus ar itin ilgus atstumus. Elektrinis variklis maitinamas iš akumuliatoriaus, kurį reikia reguliariai krauti. Žinoma, kaip ir su visais daiktais – jis turi tiek privalumų, tiek trūkumų.

Norint gauti kompensaciją, reikės atlikti keletą veiksmų. Pats pagrindinis – sunaikinti seną automobilį, kuris atitinka APVA iškeltus kriterijus.

 

Privalumai:

• Efektyvus atstumų įveikimas be didelio fizinio krūvio;

• Tinka įvairaus amžiaus ir fizinės būklės žmonėms;

• Mažesnė aplinkos tarša lyginant su automobiliais;

• Sutaupo laiką spūstyse ar ieškant parkavimo vietos;

• Skatina fizinę veiklą net ir turint elektrinio variklio pagalbą.

Trūkumai:

 • Aukštesnė kaina, lyginant su tradiciniu dviračiu;

 • Reikalingas reguliarus baterijos įkrovimas;

 • Didesnis svoris, kuris gali sukelti iššūkių ir nepatogumų jį transportuojant;

 • Techninės priežiūros ir remonto išlaidos;

 • Ribotas veikimo nuotolis prieš baterijai išsikraunant.

Partnerio nuotr.

Skirtingos el. dviračių galios

Skirtingos galios elektrinių dviračių pasiūla leidžia dviratį išsirinkti pagal asmeninius poreikius ir važiavimo stilių. Rinkoje egzistuoja didelė galių įvairovė: 240W, 250W, 320W, 565W ar net 1000–2000W elektriniai dviračiai. Dviračių parduotuvės VELONOVA teigimu, pats populiariausias pasirinkimas tarp dviratininkų – standartinis 250W elektrinis dviratis.

Skirtingos galios elektrinių dviračių pasiūla leidžia dviratį išsirinkti pagal asmeninius poreikius ir važiavimo stilių.

 

Visgi pasinagrinėkime, ką gali patys galingiausieji – 1000W ar 2000W elektriniai dviračiai. Tiek 1000W, tiek 2000W dviračiai siūlo išskirtines savybes, pritaikytas įvairiems dviratininkų lūkesčiams, tačiau skiriasi jų panaudojimo specifika ir veikimo efektyvumas.

1000W elektriniai dviračiai

1000W elektriniai dviračiai yra puikus pasirinkimas tiems, kuriems reikia papildomos galios kasdienėse situacijose, pavyzdžiui, įveikiant šlaitus ar važiuojant ilgesnius atstumus. Šie dviračiai siūlo subalansuotą galios ir veikimo efektyvumo santykį, užtikrinantį patogų ir ekonomišką judėjimą.

2000W elektriniai dviračiai

Tuo tarpu 2000W elektriniai dviračiai skirti tiems, kuriems reikia maksimalios galios ir greičio. Dėl didesnės galios šie dviračiai idealiai tinka ekstremalioms važiavimo sąlygoms, pavyzdžiui, važiuojant kalnų takais ar norint pasiekti didesnį greitį atvirose vietovėse. Tačiau reikėtų atminti, kad didesnė galia reikalauja dažnesnio baterijos įkrovimo.

Maksimali kompensacijos suma už elektrinį dviratį – 500 eurų.

 

APVA kompensacija ir parama dviračiams: kaip tai veikia?

Jau užsiminėme, jog Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) siūlo kompensaciją elektrinio dviračio įsigijimui. Norint gauti kompensaciją, reikės atlikti keletą veiksmų. Pats pagrindinis – sunaikinti seną automobilį, kuris atitinka APVA iškeltus kriterijus. Toliau, turėsite pateikti prašymą ir pateikti tam tikrus dokumentus:

• išlaidas pagrindžiančius dokumentus;

• išlaidų apmokėjimą įrodančius dokumentus;

• gamintojo techninę specifikaciją.

Maksimali kompensacijos suma už elektrinį dviratį – 500 eurų. Paraiškos priimamos nuo 2024 m. sausio 16 d. iki tol, kol bus išnaudotos kompensacijai skirtos lėšos (8 mln. EUR). Tad paskubėkite!

Plačiau apie kompensaciją skaitykite VELONOVA tinklaraštyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS