„Hegelmann Transporte“ laikinai nepriima vairuotojų iš Uzbekistano | Diena.lt

„HEGELMANN TRANSPORTE“ LAIKINAI NEPRIIMA VAIRUOTOJŲ IŠ UZBEKISTANO

  • 9

Kauno logistikos bendrovėje „Hegelmann Transporte“ daugiau nei 30 darbuotojų užsikrėtus koronavirusu, bendrovė testuoja visus iš atostogų grįžtančius vairuotojus, įvedė privalomą saviizoliaciją įsidarbinantiems iš kitų šalių ir laikinai nepriima vairuotojų iš Uzbekistano.

„Hegelmann Transporte“ vadovo Tomo Jurgelevičiaus teigimu, situacija buvo greitai lokalizuota, todėl bendrovė veikia stabiliai.

„Susidūrę su įvežtinių COVID-19 atvejų plitimu nukreipėme visas pastangas darbuotojų ir visuomenės apsaugai. (...) Operatyviai atnaujinome ir papildėme taikomas apsaugos priemones“, – pranešime sakė jis.

Visiems naujiems vairuotojams įmonė taiko 14 dienų izoliacija, jiems patariama atlikti testą ir toje šalyje, iš kurios atvyksta, jie privalo informuoti įmonės atstovus apie sveikatą kelionės metu. Be to, testuojami visi vairuotojai, jau dirbantys bendrovėje ir norintys grįžti į darbą po atostogų.

Pasak T. Jurgelevičiaus, bendrovė Kaune veikia trijuose padaliniuose, o įvežtiniai atvejai susiję su vienu padaliniu Pramonės prospekte, todėl laikinai sustabdyta tik vairuotojų nakvynės namų veikla.

Dauguma susirgusių įmonės darbuotojų yra Uzbekijos piliečiai, liepos pradžioje atvykę į Kauną dirbti tolimųjų reisų vairuotojais.

„Sodros“ duomenimis, įmonėje dirba 1,8 tūkst. darbuotojų. Įmonės atstovės Agnės Ambrazevičienės teigimu, „labai nedidelė dalis“ iš jų yra Uzbekistano piliečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Irena

Įmonė Hegelman transporte likviduoti o vadovą į kalėjimą už anti valstybinę veiklą

Ž. Valstiečių Beretininkė

Dėl kažkokio USA juodo recidyvisto buvo eitynės ir šaršalas net Vilniuje ,kurio tie juodžiai nežino . O kur protestai prieš uzbekų vergavimą vokiečių firmai , su Kauno godžių verslininkų tarpininkavimu?

Darbo Veteranas

Kas turi kontroliuoti --STT VMI FNTT PROFSĄJUNGOS ar dar krūva kitų kontorų----kad svetima Vokietijos įmonė verbuoja svetimus uzbekus -----MŪSŲ ŽEMĖJE . Ir atneša ligas , išneša pinigus . Kodėl neverbuoja tiek pat lietuvių ? Svetimieji veikia mūsų šalyje kaip savo kieme . Nusikaltimas !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS