I. Šimonytė su „Danske Bank“ vadovais aptars banko veiklą, investicinę aplinką | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ SU „DANSKE BANK“ VADOVAIS APTARS BANKO VEIKLĄ, INVESTICINĘ APLINKĄ

  • 1

Premjerė Ingrida Šimonytė su Lietuvoje viešinčia „Danske Bank“ direktorių valdyba ir vadovų komanda trečiadienį ketina aptarti banko veiklą Lietuvoje, makroekonominę ir investicinę aplinką, kitus aktualius klausimus, BNS pranešė Vyriausybė.

Pasak jos, „Danske bank“, kuris yra vienas didžiausių darbdavių ir mokesčių mokėtojų Lietuvoje, valdyba lanko Vilniuje veikiantį banko paslaugų centrą

„Danske Bank“ Lietuvos filialo atstovė Akvilė Švolkienė BNS sakė, jog pernai pavasarį pradėjo dirbti nauja „Danske Bank“ valdyba, daliai jos narių tai pirmas vizitas į Lietuvą, todėl jie nori susipažinti su šalimi ir jos aktualijomis. 

„Dalis valdybos narių niekada nėra buvę Lietuvoje, o vienas kolega iš Lietuvos pirmą kartą banko istorijoje išrinktas kaip darbuotojų atstovas valdyboje. Todėl šį rudenį savo periodiniam susitikimui „Danske” valdyba pasirinko Vilnių. Natūralu, šalia įprastos savo darbotvarkės vizito metu jie lankys ir banko komandas Vilniuje, bendraus su kolegomis. Tam, kad susipažintų su Lietuvos šalies aktualijomis, valdyba turės ir trumpą susitikimą su premjere“, – komentare BNS sakė A. Švolkienė.

„Danske Bank“ generalinis direktorius Carstenas Egeriis interviu „Verslo žinioms“ sako, kad kaštų augimas, infliacija bankui yra aktualūs rūpesčiai ir Baltijos šalyse. Jis teigia nematantis iššūkių veiklai Lietuvoje, jei infliacijos ir atlyginimų augimas neaplenks produktyvumo augimo.

Lietuvą C. Egeriis vertina kaip rinką, nestokojančią talentingos darbo jėgos ir tikisi išlaikyti geidžiamo darbdavio statusą.

„Danske Bank“ filialo Lietuvoje vadovas Giedrius Dzekunskas metų pradžioje yra sakęs, kad šiemet organizacija ketina priimti 100-200 naujų darbuotojų.

„Danske Bank“ technologijų ir paslaugų centre Vilniuje dabar dirba daugiau nei 4,6 tūkst. žmonių, kurių vidutinis atlyginimas siekia beveik 3,3 tūkst. eurų, rodo „Sodros“ duomenys.

Banko filialo Lietuvoje pajamos 2022 metais siekė 249 mln. eurų, pelnas prieš mokesčius – 6 mln. eurų, o grynasis pelnas – 3,5 mln. eurų.

„Danske Bank“ grupė Lietuvoje teikia informacinių technologijų, bankinių operacijų, finansinių nusikaltimų prevencijos, banko veiklos palaikymo ir kitas paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ai

greiciausiai aptars kiek babkiu duot, kad pasiliktu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS