I. Šimonytė teigia turinti klausimų ir M. Navickienei dėl jos vyro veiklos „Foxpay“ | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ TEIGIA TURINTI KLAUSIMŲ IR M. NAVICKIENEI DĖL JOS VYRO VEIKLOS „FOXPAY“

Premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė turinti klausimų socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei dėl jos sutuoktinio veiklos finansinių technologijų įmonėje „Foxpay“.

Dėl įmonės galimai neteisėtų viešųjų pirkimų ministrė pirmininkė sako norinti atsakymų ir iš institucijų.

„Yra tam tikrų klausimų, kurių turiu, ir tikrai prašysiu ministrės į tuos klausimus atsakyti. Bet turiu klausimų ir Lietuvos institucijoms dėl tos situacijos, kuri susiklostė. Labai tikiuosi, kad jos man taip pat galės atsakyti, kaip šita situacija galėjo susiklostyti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė I. Šimonytė.

Vis dėlto, pasak premjerės, M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas, tikėtina, nebuvo susijęs su „Foxpay“ viešaisiais pirkimais.

„Iš tos informacijos, kurią turiu, tie viešieji pirkimai buvo laimėti anksčiau nei ponas Navickas prisijungė prie įmonės valdybos. Gal sutartys buvo pasirašytos jam būnant, bet sutartys pasirašomos jau įvykus faktui. Jau visos atrankos ir visi sprendimai, visi pasirinkimai buvo padaryti iki tol“, – sakė premjerė.

„Kiek mačiau institucijų sąrašą, kuriose tie konkursai laimėti, tikrai būtų sunku pasakyti, kad kuri nors iš tų institucijų susijusi su M. Navickienės atsakomybe. Čia net tą regimybę surasti yra sudėtinga“, – pridūrė ji.

Iš tos informacijos, kurią turiu, tie viešieji pirkimai buvo laimėti anksčiau nei ponas Navickas prisijungė prie įmonės valdybos. Gal sutartys buvo pasirašytos jam būnant (...)

 

Pati M. Navickienė trečiadienį sakė dėl sutuoktinio veiklos įmonėje „Foxpay“ laukianti kontroliuojančių institucijų verdikto, be to, ji teigė negalinti išsamiau komentuoti įmonės veiklos, kurioje jos sutuoktinis jau nedirba.

„Foxpay“ patikrinimą atlieka Lietuvos bankas – jis aiškinasi, ar elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti įmonė nepažeidė  teisės aktų, susijusių su pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencija.

Be to, Specialiųjų tyrimų tarnyba BNS patvirtino ketvirtadienį gavusi generalinės prokurorės Nidos Grunskienės pavedimą patikslinti kai kurias su „Foxpay“ susijusias aplinkybes.

„Šiuo metu vyksta aplinkybių tikslinimas dėl viešojoje erdvėje paskelbtos informacijos apie galimus pažeidimus atliekant viešuosius pirkimus – papildomos informacijos rinkimas, siekiant priimti objektyvų sprendimą ir įvertinti ar gauti duomenys sudaro nusikalstamos veikos sudėties požymių visumą“, – BNS pranešė STT Atstovė spaudai Dovilė Andrijauskaitė.

Pasak jos, procesinis sprendimas, pradėti ar ne ikiteisminį tyrimą, turi būti priimtas per 10 dienų.

Nuo 2023 metų pabaigos iki šių metų pradžios įmonei vadovavęs M. Navickas pastaruoju metu buvo „Foxpay“ valdybos narys, tačiau į viešumą iškilus informacijai apie jos atžvilgiu atliekamus tyrimus, praėjusią savaitę nutarė iš jos pasitraukti.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įtarimų sukėlė ir valstybinėms bei privačioms įmonėms siūlomų „Foxpay“ kainų neatitikimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

įmonės vadovas NAVICKAS lengvabūdiškai pasitraukė

į viešumą iškilus nusikaltimams-- tai rodo , jog b ė g a nuo atsakomybės, juk nekaltas VADOVAS , kaip tik turėtų padėti teisėsaugai išaiškinti nusikaltimo priežastis , o neatsakingas pasišalinimas rodo, jog jis iš anksto buvo s u s i t ę p ę s " slides" bėgimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS