„Ignitis“: elektros tiekimas gyventojams pernai išliko nuostolingas | Diena.lt

„IGNITIS“: ELEKTROS TIEKIMAS GYVENTOJAMS PERNAI IŠLIKO NUOSTOLINGAS

  • 5

Pernai grynąjį pelną padidinusi 9 proc. iki 320 mln. eurų valstybės valdoma „Ignitis grupė“ teigia, jog elektros tiekimas gyventojams išliko nuostolingas.

Bendrovė paskelbė, jog ši veikla pernai atnešė 61,1 mln. eurų nuostolių prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA).

„2023 metais „Ignitis“ proaktyviai sumažino kainas klientams, kad būtų suvaldytas kainų šokas, ir savo iniciatyva netaikė sutartinės sąlygos grąžinti nuolaidas vartotojams, keičiantiems kainos planą. Šie veiksmai „Ignitis“ kainavo apie keliasdešimt milijonų eurų ir drauge su kitais elektros rinkoje vykstančiais iššūkiais lėmė neigiamus rezultatus“, – pranešė  „Ignitis grupė“. 

Tuo metu visos grupės EBITDA pernai siekė 507,4 mln. eurų – 6 proc. mažiau, o koreguotas EBITDA – 484,7 mln. eurų – 3,3 proc. daugiau.

„Ignitis grupė“ tikina, kad klientams valstybės skirtos kompensacijos dengė dalį jų sąskaitų – „Ignitis“ elektros ir dujų vartotojų sąskaitų sumažinimui panaudojo 168,8 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų, o 64,3 mln. eurų buvo grąžinta į biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tai jau tikrai .

Legali žmoniu apgaudinejimo firma yra "Ignitis" 100% ir jus patys tai žinot .

D.

Tai jau "tikrai nuostolingas", nes dividendai ( netoli 100 milijonų) "atsirado iš "nuostolių". Su kuo ir "sveikiname" jus, erkės ant Lietuvos kūno !

GGG

Ir išsimokėjo 94 mln dividendu...Na Na....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS