Iki dienos pabaigos neveiks VDI konsultacijos telefonu | Diena.lt

IKI DIENOS PABAIGOS NEVEIKS VDI KONSULTACIJOS TELEFONU

Ketvirtadienį nuo 12 val. iki darbo dienos pabaigos Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) konsultavimo telefonu linijos neveiks, praneša inspekcija.

VDI yra valstybinė kontrolės įstaiga, veikianti prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Inspekcijos uždavinys – vykdyti teisės aktų, reglamentuojančių saugą ir sveikatą darbe bei darbo santykius, pažeidimų prevenciją įmonėse, kontroliuojant, kaip laikomasi šių teisės aktų, ir konsultuojant darbuotojus bei darbdavius.

Kaip ELTA jau rašė, nuo gegužės 1 d. sumažėjo Valstybinės darbo inspekcijos teritorinių skyrių skaičius.

Iš viso nuo gegužės 1 d. liko penki VDI teritoriniai skyriai, kurių pagrindinės buveinės yra Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Ūkio subjektų priežiūros kokybei ir operatyvumui užtikrinti bei interesantų aptarnavimui gerinti šie VDI teritoriniai skyriai turi nutolusias darbo vietas Alytuje, Marijampolėje, Tauragėje, Telšiuose ir Utenoje.

Taip pat, kaip skelbė VDI, įsigaliojo naujas VDI teritorinių skyrių administracinis paskirstymas ūkio subjektų priežiūrai, nelaimingų atsitikimų darbe, profesinių ligų, darbuotojų saugos ir sveikatos, norminių darbo teisės aktų pažeidimų prevencijai ir Darbo kodekso, darbuotojų saugą ir sveikatą bei darbo santykius reglamentuojančių įstatymų ir kitų norminių teisės aktų kontrolei įmonėse, įstaigose, organizacijose ar kitose organizacinėse struktūrose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS