„Iki“ skelbia metų rezultatus: finansiniai rodikliai augo | Diena.lt

„IKI“ SKELBIA METŲ REZULTATUS: FINANSINIAI RODIKLIAI AUGO

  • 0

Antras pagal dydį šalies prekybos tinklas „Iki“ 2018 m. nuosekliai augino verslą. Šio tinklo pardavimų pajamos praėjusiais metais sudarė 649,4 mln. Eur ir buvo 1,01 proc. didesnės nei 2017 m. Sparčiai augo ir įmonės ikimokestinis pelnas, kuris buvo 74,58 proc. didesnis lyginant su ankstesniais metais, ir siekė 23 mln. eurų. Pagrindiniai rodikliai, lėmę verslo augimą, – efektyvi veiklos plėtra ir nuolatinis dėmesys kokybei.

Kaip teigia „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerard Rog, praėję metai įmonei pateikė ne vieną iššūkį. „Reikia pripažinti, jog metų pradžia nebuvo lengva – laukta daug įvairių permainų, kurių viena svarbiausių – prekybos tinklų susijungimas. Jam neįvykus, mes negalėjome ilgai sėdėti vietoje: turėjome maksimaliai sutelkti turimus pajėgumus, išsikelti naujus ilgalaikius tikslus ir jų iškart pradėti siekti. Iš ramaus laikotarpio, kol buvo laukiama susijungimo, mes pajudėjime aukščiausia pavara. O tai, kad visi žingsniai buvo atlikti teisingai patvirtina ir finansiniai rezultatai, kurie praktiškai buvo pasiekti per šiek tiek daugiau nei pusmetį“, – sako G. Rog.

Neįvykus vienam didžiausių sandorių Lietuvoje, bendrovė išsikėlė naujus strateginius tikslus ir susidėliojo artimiausių trijų metų plėtros planus, kuriuos įgyvendinti pradėjo dar praėjusių metų pabaigoje. Visos investicijos pirmiausia buvo kreipiamos į vidinius procesus: jau veikiančių parduotuvių atnaujinimą visoje Lietuvoje, jų modernizavimą ir koncepcijos keitimą šiuolaikinio pirkėjo patogumui, tinkamą darbuotojų kompetencijų ugdymą steigiant nuosavus „Iki“ mokymų centrus ir kt.

Itin reikšmingas metų postūmis buvo vienos stambiausių Vokietijos mažmeninės prekybos įmonių grupės „REWE Group“ investicijų padidinimas ir tapimas didžiausia „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ akcininke, kuriai šiuo metu priklauso 93,75 proc. įmonės akcijų. Antra prekybos tinklo akcininke liko „E. Leclerc“ grupei priklausanti Prancūzijos bendrovė „Unilec“.

„Šis žingsnis neabejotinai sustiprino „Iki“ pozicijas Lietuvos mažmeninės prekybos rinkoje ir parodė, jog turime daug potencialo. Būdami vienos stipriausių mažmeninės prekybos grupių Europoje dalimi, turime dar daugiau galimybių semtis tarptautinės patirties ir gerąją užsienio praktiką pritaikyti Lietuvoje. Stiprėja mūsų derybinės galios, o tai yra ypač svarbu keliant viso prekybos tinklo veiklos kartelę“,  – teigia G. Rog.

„Palink“ generalinis direktorius taip pat pabrėžia, kad didžiulis sėkmingų metų nuopelnas – stipri komandinė dvasia, darbuotojų lojalumas bei atsidavimas. „Šis etapas parodė, kiek daug reiškia stipri, ištverminga komanda. Visų darbuotojų bendrystės dėka sugebėjome pasiekti tokius rodiklius ir išlikti rinkos lyderiais. Toliau dėsime visas pastangas, siekdami maksimaliai atitikti besikeičiančius pirkėjų poreikius ir užtikrinti geriausią apsipirkimo patirtį“.

Šiuo metu, anot G. Rog, „Iki“ juda pirmyn su dar didesniais pajėgumais: naujai suformuota vadovų komanda, sėkmingai atnaujinamos esamos parduotuves, planuojami naujų atidarymai. Taip pat didelis dėmesys skiriamas prekybos tinklo socialinės atsakomybės strategijai, esamų ir būsimų darbuotojų gerovės kūrimui.

GALERIJA

  • Gerard Rog
„Iki“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS