Įmonėms rekomenduojama dirbti pamainomis, pradėti darbą skirtingu metu | Diena.lt

ĮMONĖMS REKOMENDUOJAMA DIRBTI PAMAINOMIS, PRADĖTI DARBĄ SKIRTINGU METU

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, šalies įstaigoms ir įmonėms rekomenduojama dirbti pamainomis, o esant galimybei leisti darbuotojų grupėms pradėti darbą skirtingu metu.

Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje teigė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, tokios rekomendacijos šią savaitę teikiamos tiek valstybės ir savivaldybių institucijoms, įstaigoms bei valdomoms įmonėms, tiek ir privačiam verslui.

„Pagal galimybes siūloma organizuoti darbą pamainomis, brigadomis, grupėmis, kurių darbuotojai nesikeičia ir nesimaišo ir nesikeičia. Tą kai kurios įmonės jau taiko“, – spaudos konferencijoje pirmadienį teigė A. Veryga.

Anot jo, jei įmonėje ar įstaigoje būtų nustatytas koronaviruso atvejis, tai leistų nesiimti radikalių priemonių, t. y. nereikėtų izoliuoti didelės dalies darbuotojų ir stabdyti įmonės ar įstaigos veiklos.

„Kita rekomendacija – pagal galimybes skirtingiems darbuotojų srautams taikyti skirtingą darbo pradžios, pabaigos ir pietų pertraukos laiką. Tikslas tas pats: kad darbuotojų didelės grupės kaip galima mažiau bendrautų ir susitiktų“, – paaiškino ministras.

Anot jo, rekomendacija dėl skirtingo darbo laiko pradžios taikoma ir mokyklose, skirtingų amžiaus grupių vaikams.

Pasak A. Verygos, taip pat rekomenduojama, kad skirtingų pamainų, grupių asmenys neturėtų kontaktų valgymo, rūkymo ir kitose bendrojo naudojimo patalpose. Skirtingose pamainose dirbančių asmenų rekomenduojama ir nevežti viena transporto priemone. 

„Taip pat rekomenduojama posėdžius ir pasitarimus, susirinkimus organizuoti nuotoliniu būdu. Jei posėdžiai, pasitarimai ar susirinkimai yra organizuojami gyvai, yra  rekomenduojama jų metu dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugos priemones“, – sakė ministras.

Moksleiviams siūloma maitintis klasėse

A. Veryga teigia, kad ugdymo įstaigos jau atsakingai įvertino rekomendacijas ir mokslo metų pradžios renginius organizuoja saugiai, dalis jų išskaido renginius skirtingoms klasėms net per kelias dienas, ruošiasi atskirti moksleivių srautus.

Ministras sako, kad pirmadienį pasirašytose rekomendacijose dėl maitinimo organizavimo siūloma teikti pirmenybę maitinimui klasėse, o jei to neįmanoma padaryti, nustatyta, kokių principų reikia laikytis maitinant vaikus valgyklose.

„Pirmenybę rekomenduojama teikti maitinimuisi klasėse iš namų atsineštu maistu ir gėrimais. Tokiu atveju, kai mokiniams, kurie maitinami nemokamai, išduodami maisto daviniai, pirmoji rekomendacija, jei jos neįmanoma realizuoti, pateiktos rekomendacijos, kaip organizuoti maitinimą ugdymo įstaigų valgyklose“, – sakė A. Veryga.

Anot jo, pagrindinės rekomendacijos – užtikrinti būtiną higieną, taip pat atskirti skirtingo amžiaus moksleivių srautus valgyklose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Partizanas

Panašu, kad Veryga išprotėjo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS