Interjero dizaineriai: praktiškumas svarbiau už vizualinį vaizdą | Diena.lt

INTERJERO DIZAINERIAI: PRAKTIŠKUMAS SVARBIAU UŽ VIZUALINĮ VAIZDĄ

  • 0

Namai – tai vieta, kur galima atsipalaiduoti ir mėgautis komfortu. Todėl jų apdaila yra vienas svarbiausių interjero dizaino aspektų, atliekančių esminį vaidmenį kuriant svajonių būstą. Jaukūs namai ne tik suteikia estetinę vertę gyvenamajai erdvei, bet ir teigiamai veikia nuotaiką, emocinę būseną.

Anot „Senukų“ dizainerių, planuodami namų apdailą, turėtumėte apgalvoti kiekvieną žingsnį – nuo dizaino iki estetikos, nuo funkcionalumo iki ilgaamžiškumo, nuo smulkių išlaidų iki bendro biudžeto. Tinkamas planavimas padės išvengti nenumatytų aplinkybių, sutaupys laiko ir pinigų. Taip pat svarbu nepamiršti savo asmenybės, individualumo, kad namų erdvėje jaustumėtės jaukiai ir patogiai.

Populiariausios – natūralios medžiagos, pastelinės spalvos

Specialistų teigimu, pastaraisiais metais itin populiarios tapo natūralios medžiagos – medis, akmuo, molis, betonas. Todėl jaukių akcentų namuose ieškantiems pirkėjams verta rinktis akmens rašto plyteles, metalo ir stiklo elementus, natūralaus akmens paviršius.

„Senukų“ nuotr.

Taip pat vėl populiarūs įvairūs smėlio atspalviai, derinami su sodriomis spalvomis. Šviesesnės spalvos, pavyzdžiui, balta spalva ir pasteliniai variantai sukuria didesnės erdvės pojūtį, todėl jas dažnai renkasi mažų būstų gyventojai. O siekiantys namuose sukurti prabangos įspūdį, turėtų rinktis tamsius tonus – juodos ar pilkos spalvos variantus.

Madingų interjero elementų vonios kambaryje norintiems naujakuriams rekomenduojama pasidomėti atviromis dušo sienelėmis, juodos arba aukso spalvos santechnika, įmantresnių formų rankšluosčių džiovintuvais bei didelio formato plytelėmis. Svetainėje šiuolaikišką interjero įspūdį sukurs klasikiniai baldai, didelių matmenų šviestuvai, LED juostų apšvietimas lubose.

Dėmesys tvarumui ir ilgaamžiškumui

Interjerus kuriantys „Senukų“ dizaineriai sako, kad šiuo metu dominuoja minimalistiniai arba modernios klasikos interjerai, neretai pasirenkamas skandinaviškas stilius. Vis tik jie rekomenduoja pasidomėti interjero dizaino stiliais, kurie padės išryškinti individualų skonį. Juk namai – asmeninė erdvė, turinti atspindėti šeimininkų asmenybes.

Pastebima tendencija, kad smarkiai auga dėmesys tvarumui. Įsirengiantieji namus vis dažniau domisi, iš ko yra pagamintos prekės, ar jos tvarios ir yra draugiškos gamtai ir aplinkai. Dizainerių teigimu, labai svarbus ir praktiškumas, ieškoma žinomų prekės ženklų, vertinama kokybė ir ilgaamžiškumas.

Dizaino įvertinimui – 3D namų vizija

Ieškodami geriausių sprendimų, kaip įrengti savo namus, žmonės vis dažniau kreipiasi į profesionalius dizainerius, norėdami jų konsultacijų ir projektavimo paslaugų. Prekybos tinklo statistika rodo, kad apie 70 proc. žmonių kreipiasi dėl bendro interjero ir tik kas trečias – dėl detalių, pvz., užuolaidų ar šviestuvų, parinkimo.

Dažniausiai naujakuriai kreipiasi jau turėdami savo būsto viziją. Vis tik projektavimo eigoje, atsižvelgiant į patalpos dydžius, pradinė vizija gali pasikeisti iš esmės. Taip pat svarbu nepamiršti, kad kai kurie daiktai ar detalės, kurios buvo pamatytos interjero nuotraukose, gali visai kitaip atrodyti namuose.

Iš dizainerio dažniausiai tikimasi ne tik pagalbos, derinant spalvas bei medžiagas, bet ir ieškant patarimų, kaip tinkamai sutalpinti norimus elementus patalpoje. Naujakuriai nori pamatyti ir 3D savo namų vizijos variantą, kad galėtų įvertinti, ar tikrai visi suplanuoti sprendimai jiems yra tinkami.

Susidomėjimas namų atnaujinimo sprendimais itin išauga prasidėjus pavasariui. Prekybos tinklo atstovai pastebi, kad šiuo laikotarpiu išauga plytelių, santechnikos prekių, grindų dangos, dažų ir įvairių šviestuvų paklausa. Šių kategorijos prekės yra perkamos tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėje.

Praktiškumas svarbiau už vizualinį vaizdą

Specialistai atkreipia dėmesį, kad žmonės, kurie įsirenginėja arba renovuoja būstą patys, nepasikliaudami profesionalų patarimais, padaro klaidų, kurios neretai pareikalauja papildomo laiko ir išlaidų. Pavyzdžiui, nesuderina spalvų, naudoja 3 ar net 4 spalvas vienoje erdvėje, netinkamai pasirenka daiktus, nesuderina jų spalvų ir raštų.

Taip pat neretai neįvertinami realūs baldų išmatavimai, funkciškai netinkamai suprojektuojamas apšvietimas, klaidingai apskaičiuojami reikiamų medžiagų kiekiai.

Su nemenkomis problemomis susiduria ir tie klientai, kurie neteisingai suplanuoja savo būsto išplanavimą – jie neįvertina praktiškumo aspekto, galvodami tik apie vizualinį vaizdą, pabrėžia „Senukų“ dizaineriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS