Išmaniąją VMI mokesčių sistemą diegs „Atea“ | Diena.lt

IŠMANIĄJĄ VMI MOKESČIŲ SISTEMĄ DIEGS „ATEA“

  • 0

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) antrą kartą paskelbtą išmaniosios mokesčių administravimo sistemos konkursą laimėjo Norvegijos kapitalo informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų grupės „Atea Baltic“ bendrovė „Atea“, kuri, BNS šaltinių teigimu, dalį darbų ketina patikėti pirmajame konkurse nugalėjusioms bendrovėms „Insoft“ ir „Ingenious IT“.

VMI atstovas spaudai Darius Buta BNS informavo, kad šių metų sausį iš naujo skelbto dviejų išmaniosios mokesčių administravimo sistemos posistemių - elektroninių sąskaitų faktūrų ir važtaraščių - sukūrimo konkurse „Atea“ pasiūlymas buvo įvertintas geriausiai - 93,17 balo. Bendrovė darbus siūlo atlikti už 3,414 mln. eurų (su PVM).

Sutartį su „Atea“ numatoma pasirašyti ne anksčiau kaip balandį.

BNS šaltinių teigimu, „Atea“ subrangovais ketina samdyti bendroves „Insoft“ ir „Ingenious IT“, kurios praėjusiais metais buvo paskelbtos konkurso nugalėtojomis. Nei „Atea“, nei „Insoft“ šios informacijos BNS patvirtinti negalėjo.

„Yra keli partneriai, su kuriais mes dirbsime, bet dar nėra galutinio susitarimo, nes nėra laimėtas galutinai konkursas, nes yra 10 dienų laikotarpis, kai galima duoti pretenzijas. Yra tam tikri susitarimai, kad nesuderinus su partneriais, nes jie nedalyvauja konsorciume, o dalyvauja kaip subrangovai vėliau (...) Tai būtų nedidelės kompanijos, mažai žinomos, daugiau specifiniams darbams, kuriems reikalinga labiau specializuota kompetencija, kurios „Atea“ neturi“, - BNS sakė „Atea“ rinkodaros direktorius Simonas Stūrys.

Įmonės atstovas negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti, kad tarp partnerių yra bendrovė „Insoft“.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, galit jiems tiesiogiai paskambinti. Kol nėra aiškus laimėjimas, aš jų vardų nenorėčiau komunikuoti“, - kalbėjo S.Stūrys.

„Insoft“ savininkas Egidijus Andriuškevičius BNS taip pat teigė negalintis pasakyti, ar įmonė bendradarbiaus su „Atea“.

„Tikrai nežinau apie tą konkursą, nieko jums nepasakysiu daugiau. (...) Žinau, kad toks yra, bet detalių nežinau. Skambinkite vadovui, tai geriau gausite viską, ką norėsite išgirsti“, - BNS sakė E.Andriuškevičius.

Paskambinus bendrovei „Insoft“, telefonu atsiliepusi administratorė teigė, kad įmonės direktoriaus Mindaugo Mikulėno šiuo metu nėra ir neaišku, kada jis bus.

Konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „NRD“ kartu su Portugalijos „Opensoft - Solucoes Informaticas“ ir „Norway Registers Development“ (90 balų, 2,795 mln. eurų), „Alna Software“ kartu su „Alna Business Solutions“ (81,83 balo, 3,64 mln. eurų), „Affecto Lietuva“ (78,7 balo, 2,637 mln. eurų) bei „iTree Lietuva“ (77,58 balo, 3,129 mln. eurų).

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pernai lapkritį nurodė nutraukti 3,7 mln. eurų vertės išmaniosios mokesčių sistemos konkursą. Tarnyba tuomet nurodė, kad konkurso dalyvių pasiūlymai buvo vertinami pagal ekonominio naudingumo kriterijų, tačiau VMI tik skyrė balus, bet nepagrindė savo sprendimų. Tuomet konkurso nugalėtojų - „Insoft“, „Ingenioust IT“ bei „Asserte“ - pasiūlymas buvo įvertintas 96,25 balo.

Šių metų sausį VMI po Finansų ministerijos raginimų paskelbė naują išmaniosios mokesčių sistemos konkursą.

Pirmajame konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Affecto Lietuva“ ir „Atea“ (78,92 balo), „NRD“ kartu su Portugalijos „Opensoft - Solucoes Informaticas“ ir „Norway Registers Development“ (77,67 balo), „Alna Software“ kartu su „Alna Business Solutions“ (76,24 balo), „Asseco Lietuva“ kartu su „Mitsoft“ (72,82 balo), „Tieto Lietuva“ kartu su „Tieto Latvia“ (72,17 balo), „iTree Lietuva“ (63,26 balo) ir „InnoForce“ kartu su Čekijos „Ness Czech“ (45,7 balo).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS