„Kalnapilio Nealkoholinio“ inovacija: šalčio indikatorius parodys, kada gėrimas yra tinkamas | Diena.lt

„KALNAPILIO NEALKOHOLINIO“ INOVACIJA: ŠALČIO INDIKATORIUS PARODYS, KADA GĖRIMAS YRA TINKAMAS

  • 2

Šiemet „Kalnapilio Nealkoholinio“ alaus butelių ir skardinių etikečių išvaizdą papildė inovacija – šalčio indikatorius, kuris atvėsus alui iki tinkamos temperatūros pakeičia spalvą ir leidžia mėgautis tinkamos temperatūros gėrimu. Tad alaus etiketė nuo šiol taps ir funkcionali – net 66 proc. apklaustų šalies gyventojų šią naujovę vertina kaip unikalią ir reikalingą.

„Kiekviena inovacija, kurios imamės – ar tai būtų naujas produktas, recepto ar pakuotės atnaujinimas – atliepia šiandieninio pirkėjo lūkesčius. Rūpinamės, kad mūsų pagaminti gėrimai būtų tik iš aukščiausios kokybės žaliavų, o mūsų produkcijos pakuotės būtų ne tik draugiškos aplinkai, bet ir patogios. Spalvą keičiantis šalčio indikatorius ant nealkoholinio šviesiojo alaus „Kalnapilis“ etikečių padės vartotojams geriau atpažinti, kada gėrimas yra tinkamai atvėsintas“, – komentavo „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Valdas Kirstukas.

Šalčio indikatorius, pasiekęs tinkamą nealkoholinio alaus atvėsimo temperatūrą, taps ryškiai mėlynos spalvos.

Tinkama temperatūra – geresnis skonis

Pasak „Kalnapilio-Tauro grupės“ aludarės Astos Briedienės, kiekviena nealkoholinio alaus rūšis turi jai tinkamiausią vartojimo temperatūrą.

Įmonės nuotr.

„Tradiciškai nealkoholinis šviesusis alus yra labiau atvėsinamas, nei kitos alaus rūšys. Tinkamai atšaldytas nealkoholinis šviesusis alus labiau atskleidžia aromatą ir skonį, mūsų receptoriai geriau jaučia juslines gėrimo savybes. Be to, žemesnėje temperatūroje geriau atsiskleidžia ir angliarūgštės burbuliukai, kurie išsiskiria atidarius alaus pakuotę“, – sakė aludarė.

Tradiciškai nealkoholinis šviesusis alus yra labiau atvėsinamas, nei kitos alaus rūšys.

Pašnekovės teigimu, norint tinkamai atvėsinti nealkoholinį alų, geriausia tai daryti įprastais būdais – padedant butelius ar skardines į šaldytuvą ar kitą vėsesnę vietą.

„Bet kuriam gėrimui yra geriau, kai jis vėsinamas iš lėto. Vis dėlto, jei nėra galimybės laukti, kol nealkoholinis alus pasieks norimą temperatūrą, galima trumpam jį įdėti į šaldiklį – tokiu būdu gėrimas greičiau atvės. Svarbiausia – nepamiršti gėrimų butelių ar skardinių šaldiklyje, nes pakuotės gali neatlaikyti šąlant besiplečiančio skysčio“, – patarė A. Briedienė.

Aludarė taip pat rekomenduoja atkreipti dėmesį į pakartotinį nealkoholinio alaus vėsinimą – jei neatidarytų pakuočių laikymo sąlygos itin dažnai keičiasi, gėrimai tai atvėsinami, tai vėl atšildomi, tai gali turėti įtakos jų juslinėms savybėms.

„Ne ką mažiau svarbu tinkamas gėrimo pateikimas atšaldžius. Geriausia nealkoholiniu šviesiuoju alumi mėgautis iš jam skirtų, tulpės ar platėjančios formos taurių. Tai ne tik labiau estetiškas gėrimo pateikimas, bet ir vienas iš skonį ir aromatą padedančių atskleisti faktorių. Svarbu, kad taurės būtų tinkamai išplautos ir švarios, o įpiltas alus – su puta“, – sakė A. Briedienė.

Gyventojų apklausą apie „Kalnapilio Nealkoholinis“ etiketę su šalčio indikatoriumi „Kalnapilio-Tauro grupės“ užsakymu atliko tyrimų bendrovė „NielsenIQ“ 2023 m. rugpjūčio 4-21 dienomis. Apklausoje dalyvavo 1284 respondentai nuo 20 iki 64 m. amžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tai pirkt reik su laipsniais aisku o ne belaipsni .. plastika .. nenaudosim Geras tas alus Kalnapilio ..

Pilietis

Alus be laipsniu tai nera alus., o alaus skonio gerimas vaikams, kad priprast prie tikro alaus. Taip poto ir pradedama gert

SUSIJUSIOS NAUJIENOS