„Kino pasakai“ nepavyksta inicijuoti tyrimo dėl paramos „Skalvijai“ | Diena.lt

„KINO PASAKAI“ NEPAVYKSTA INICIJUOTI TYRIMO DĖL PARAMOS „SKALVIJAI“

  • 0

Medijų ir skaitmeninio verslo bendrovės „Media bitės“ grupės viešajai įstaigai „Kino pasaka“, sostinėje valdančiai kino teatrą „Pasaka“, nepavyksta inicijuoti tyrimo dėl Vilniaus valdžios paramos „Skalvijos“ kino centrui, taip sukuriant nevienodas konkurencines sąlygas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas liepos 31 dieną „kaip nepagrįstą“ atmetė „Kino Pasakos“ skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti Konkurencijos tarybos balandį priimtą sprendimą atsisakyti pradėti tyrimą dėl „Skalvijai“ skiriamos savivaldybės paramos.

„Kino pasakos“ vadovė Andrė Balžekienė BNS sakė, kad įstaiga šiuo metu vertina teismo sprendimo  motyvus ir kitą savaitę spręs, ar ją skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

A. Balžekienė anksčiau BNS sakė, kad „Kino pasaka“ nesiekia, kad savivaldybė nutrauktų paramos teikimą „Skalvijos“ kino centrui, tačiau norėtų inicijuoti diskusijas apie apie finansines priemones, kuriomis galėtų pasinaudoti visi rodantys nekomercinį kiną.

„Mūsų tikslas nėra, kad „Skalvijos“ nebebūtų, mes nesakome, kad jos veikla yra nevertinga, tačiau norime kelti klausimą ir pradėti diskusijas, kad visos panašią veiklą vykdančios įstaigos, kino teatrai ar festivaliai galėtų pretenduoti į savivaldybės paramą“, – tvirtino A. Balžekienė.

„Kino pasakos“ teigimu, savivaldybė „Skalvijai“ iki 2023-ųjų pabaigos panaudos pagrindais yra perdavusi beveik 760 kvadratinių metrų ploto patalpas Goštauto gatvėje, taip pat ne konkurso būdu „už nežymią rinkos kainą“ išnuomojo patalpas kavinei.

Be to, anot „Kino pasakos“, tik per pastaruosius trejus metus „Skalvija“ iš valstybės ir savivaldybės biudžetų yra gavęs daugiau kaip 300 tūkst. eurų dotacijų ir kito finansavimo, o tokia reikšminga pagalba teikta per visą „Skalvijos” veiklos laiką.

„Kino pasakos“ pajamos pernai, palyginti su 2017 metais, padidėjo 4,9 proc. iki 685,8 tūkst. eurų, veiklos nuostolis siekė 74,7 tūkst. eurų, tuo metu 2017 metas buvo uždirbta 30,4 tūkst. eurų grynojo pelno, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje. 2018-ųjų pabaigoje „Kino pasakoje“ dirbo 10 darbuotojų.

2017-ųjų birželį įkurtų „Media bičių“ akcininkai yra Tomas Balžekas (51 proc.), Martynas Basokas (24 proc.), Vytautas Kaikaris (10 proc.), Gabrielė Burbienė (9 proc.) ir Tomas Bindokas (6 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS