Kitąmet programavimo paslaugos brangs: programuotojų algoms dar yra kur kilti | Diena.lt

KITĄMET PROGRAMAVIMO PASLAUGOS BRANGS: PROGRAMUOTOJŲ ALGOMS DAR YRA KUR KILTI

Informacinių technologijų rinkos ekspertai sako pastebintys, jog brangsta programavimo paslaugos, ir prognozuoja, kad kitąmet ši tendencija įgaus rimtesni pagreitį. Rinkos dalyviai tai patvirtina - sektoriuje, kuriame 70-80 proc. įmonės sąnaudų sudaro darbuotojų atlyginimai, kitos išeities nėra, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

"Šiuo metu programavimo paslaugų paklausa auga milžinišku greičiu, o paslaugas galinčiu suteikti įmonių ir specialistų kiekis beveik nesikeičia. Tai turėtų reikšti ir didelį kainų šuolį, tačiau paslaugos kol kas brangsta lėtai. Galbūt reiškiniui įtakos dar turi buvusi krizė. IT įmonės dar nesiryžta drastiškai branginti savo paslaugų. Visgi manau, kad ryškesnį kainų augimą pamatysime jau kitais metais", - teigė elektroninio verslo ir programavimo paslaugas teikiančios NFQ įmonių grupės vadovas Paulius Insoda.

"Mažėja tų, kurie vykdo vietos klientų užsakymus, ir daugėja paslaugas eksportuojančių įmonių. Taip didinamas šalies paslaugų kainų vidurkis. Tačiau eksportuojamos paslaugos tikrai yra brangesnės nei teikiamos čia, Lietuvoje. Kadangi mes daugiausia dirbame su eksporto rinkomis, matome, kad dar yra kur kilti ir atlyginimams, ir paslaugų įkainiams", - sakė "Baltic amber solutions" vadovas Narimantas Bloznelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pilietis

pamenu pries desimt metu skalambijo kad truksta teisininku ir vadybininku dabar jie sekmingai gali dirbti valytojais krovejais ar dar koki kita juoda darba nes priruosta ju devynios galybes analogiskas variantas bus ir su it specialistais nes darbdaviams atsibodo moketi po kelis tukstancius algos nori kad dirbtu uz minimuma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS