„Klaipėdos naftos“ vadovas palieka postą | Diena.lt

„KLAIPĖDOS NAFTOS“ VADOVAS PALIEKA POSTĄ

  • 3

Valstybės valdomos naftos ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorės bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mindaugas Jusius atsistatydina iš pareigų.

M. Jusius birželio 6-ąją įteikė valdybai pranešimą dėl atsistatydinimą nuo liepos 26 dienos, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Klaipėdos nafta“.

Pasak įmonės pranešimo, M. Jusius traukiasi dėl asmeninių priežasčių.

M. Jusius sako dabar ketinantis pagrindinį savo dėmesį skirti naujų verslo idėjų įgyvendinimui.

„Priimti šį sprendimą, buvo labai sudėtinga – su „Klaipėdos nafta“ esu beveik dešimt metų (...) bet, manau, dabar yra geriausias laikas pokyčiui, kad naująjį etapą nuo pat pradžių pradėtų naujas paskirtas vadovas“, – apie savo sprendimą keisti karjeros kryptį cituojamas M. Jusius. 

M. Jusiaus tvirtinimu, dabar yra toks gyvenimo etapas, kad aplinkybės lemia, jog jis nebegali įmonei skirti „tiek laiko, kiek reikėtų“.

„Darbas „Klaipėdos naftoje“ yra labai reikalaujantis didžiulio atsidavimo, yra ir logistinių nemažai iššūkių – tiek ir padaliniai Klaipėdoje bei Vilniuje, tarptautiniai projektai, klientai užsienyje, tai susiję su daug kelionių, o šiuo metu yra pasikeitusios šeimyninės aplinkybės (...) gyventi per dvi vietas yra tam tikras iššūkis“, – BNS teigė M. Jusius.

Jis sako, kad artimiausiu metu nori išbandyti save versle: „Turiu keletą idėjų, kurias noriu plėtoti (...) Tai nėra energetikos sritis“.   

Pasak „Klaipėdos naftos“ valdybos pirmininko Giedriaus Dusevičiaus, M. Jusiaus sprendimas „yra suprantama ir artimiausiu metu skelbsime naujo vadovo atranką“.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, kad naujasis įmonės vadovas turės ne tik užtikrinti veiklos ir vykdomų projektų tęstinumą, bet ir imtis dar didesnių iššūkių – įsitvirtinti globalioje rinkoje vystant ir operuojant SGD terminalus.

Anot jo,  iš naujojo „Klaipėdos naftos“ vadovo bus tikimasi ne tik efektyvaus vadovavimo naujajame veiklos etape, bet ir orientacijos į aukštą pridėtinę vertę visiems įmonės akcininkams.

„Jo (M. Jusiaus – BNS) veikla užkels aukštą kartelę būsimam „Klaipėdos naftos“ vadovui“, – „Klaipėdos naftos“ pranešime sako Ž. Vaičiūnas.

M. Jusius „Klaipėdos naftos“ vadovu tapo 2017 metų balandį.

Iki tol „Klaipėdos naftos“ veikloje jis dalyvavo kaip nepriklausomas valdybos narys, taip pat yra dirbęs įmonės audito komitete.

Anksčiau jis septynerius metus vadovavo gyvybės draudimo bendrovės „Swedbank Life Insurance“ Lietuvos filialui, buvo jo valdybos pirmininkas.

Pernai lapkritį į viešumą iškilo informacija, kad „Klaipėdos naftos“ viešuosius pirkimus laimi informacinių technologijų įmonė „Atea“, kurios vienu vadovų dirba M. Jusiaus tėvas. Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas tuomet sakė tikįs, kad „Klaipėdos nafta” dės maksimalias pastangas, kad būtų taikomi aukščiausi pasitikėjimo, skaidrumo ir atvirumo standartai, o Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė pabrėžė, jog valstybės įmonės vadovas neturėtų sukurti net menkiausių įtarimų dėl skaidrumo.

M. Jusius tvirtino, kad yra viešai deklaravęs apie savo tėvo darbovietę ir neturėjo nieko bendro su „Klaipėdos naftos“ pirkimais, kuriuos laimėjo „Atea“. Šį atvejį svarsčiusi  „Klaipėdos naftos“ valdyba nusprendė, kad M. Jusius išvengė interesų konflikto, tačiau nurodė įmonės vadovybei ateityje nesukelti jokių abejonių ir viešuosius pirkimus vertinti stropiau.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų, dar 10,41 proc. valdo koncernas „Achemos grupė“.

„Klaipėdos naftos“ akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to Sportininku

Nesusireikšmink.

Sportininkų

Gal prisidėjo bendruomenių kova su jų kvapeliais?

Ramus

Ar asmenine priezastis nera susijusi su dalykais, kurie cia neuzsiminti????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS