Konkurencijos taryba: 20 vaistinių ir klinikų įtariamos sudariusios kartelį | Diena.lt

KONKURENCIJOS TARYBA: 20 VAISTINIŲ IR KLINIKŲ ĮTARIAMOS SUDARIUSIOS KARTELĮ

  • 2

Oficiali maisto papildų bei kosmetikos „Dr. Ohhira“ produkcijos atstovė Lietuvoje bendrovė „Giantera“ bei dar 19 jos prekes platinančių vaistinių ir klinikų galėjo sudaryti kartelinį susitarimą. Dėl baudų įmonėms Konkurencijos taryba spręs vėliau, išklausiusi įmonių argumentų.

Baigė tyrimą ir išsiuntė įmonėms pranešimą apie galimą įstatymo pažeidimą, pranešė taryba.

Tyrimas pradėtas įtarus, kad „Giantera“ su jos prekių platinantojomis susitarė neparduoti jų mažesnėmis nei tiekėjo kainomis ir taip apribojo konkurenciją.

Be „Gianteros“, susitarime, įtariama, dalyvavo „Apotheka Pharma“ (apotheka.lt), „Bio Sala“ (livin.lt), „Bioklinika“ (newcrush.com), vienai grupei priklausančios „Entafarma“ ir Mano vaistinė (manovaistine.lt) , „Filmai ir kvapai“ (aromama.lt), Universiteto vaistinė (universitetovaistine.eu), vienos grupės įmonės „Azeta“ vaistinė, „Azeta“, EVD ir „Euroapotheca“ (eurovaistine.lt), „Eko 123“ (eko123.lt), „Creator Japonicus” (japoko.com), Operos vaistinė (sveikatospasaulis.lt), „Alatona“ (vitaminoza.lt), „Newglow“ vaistinė, Pilėnų vaistinė, „Urticae“ vaistinė ir klinika „Unavita“.

Tuo metu nesurinkus pakankamai duomenų dėl bendrovių Atgijos vaistinė, „Soderma“, Žvejų vaistinė, „Eurovaistinė“ ir „UnaVita“ dalyvavimo kartelyje tyrimą jų atžvilgiu siūloma nutraukti.

„Entafarma“ ir Mano vaistinė tyrimo metu bendradarbiavo su taryba, pripažino pažeidimą ir prašė sumažinti baudą, o „Azeta“ vaistinė, „Azeta“, EVD ir „Euroapotheca“ taip pat pateikė pažeidimo pripažinimo pareiškimus.

Pasak pranešimo, „Giantera“ su platintojomis 2015–2022 metais galimai įgyvendino bendrą strategiją, kuria siekė išlaikyti aukštesnes „Dr. Ohhira“ maisto papildų ir kosmetikos pardavimo kainas. „Giantera“ stebėjo platintojų kainas, draudė jiems taikyti lojalumo programas, akcijas, išpardavimus, įspėdavo dėl sutartų kainų nesilaikymo, grasindavo sustabdyti prekių tiekimą.

Be to, patys platintojai taip pat stebėjo vieni kitų taikomas kainas ir pastebėję mažesnes informuodavo „Gianterą“.

Visos įmonės, susipažinusios su tyrėjų surinkta medžiaga ir vertinimu, turi teisę raštu pateikti savo argumentus tarybai bei išklausymo posėdyje pristatyti poziciją žodžiu – tik tuomet taryba priims galutinį nutarimą dėl galimo pažeidimo ir skirs finansines sankcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Man tai nereikia net išvadų

Aš ir taip žinau kad ne tik vaistinės bet ir PC, bankai ar tiekėjai yra KIAURAI KARTELINIAI

D.

Na, taip : tokių monstrų, kaip Eurovaistinė geriau nė nejudinti : ir tikrintojai "nori gyventi be problemų"... Tik "mažiukus" skalpuoja, kas tiktai netingi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS