Kuo pirkėjui svarbi ekologija? | Diena.lt

KUO PIRKĖJUI SVARBI EKOLOGIJA?

  • 1

Vis daugiau jaunų šeimų, ypač auginančių mažus vaikus, atsigręžia į ekologiją ir renkasi tuos maisto produktus, kurie yra palankesni ne tik jų sveikatai, bet ir gamtai. Būtent dėl paminėtų priežasčių kaunietė Rūta dažna vertingo maisto namų „Rupūs miltai“ pirkėja. Čia ji užsuka su dvejų metų amžiaus dukryte ir visuomet randa kokybiškos, šviežios bei svarbiausia ekologiškos produkcijos.

„Gyvename netoliese, jau kurį laiką čia įsigyjame maisto savo šeimos stalui. Jaučiuosi drąsiai net su savo mažąja. Nuo mažens stengiamės ugdyti teigiamus įpročius, diegti savarankiškumą. Leidžiu jai rinktis produktus, kurių ji nori. Jaučiuosi rami, nes žinau, kad čia ji ras kur kas sveikesnių alternatyvų nei įprastuose prekybos centruose“, – pokalbį pradeda istorijos herojė.

Teikia prioritetą

Jauna moteris tikina, kad jų namuose ne viskas tik ekologiška. Tačiau rinkdamasi mėsą ar daržoves ekologiškai produkcijai ji teikia prioritetą: „Galima sakyti visą gyvenimą valgiau kokybišką mėsą. Anksčiau turėjome galimybę gauti jos iš ūkininkaujančių giminaičių. Dabar, kai šios galimybės neliko – renkamės ekologišką iš „Rupūs miltai“ parduotuvės ar kitų prekybos vietų. Tikiu, kad tokia mėsa ar daržovės yra sveikesnė nei šio sertifikato neturinčios, kuriomis prekiaujama prekybos centruose.“

Svarbu ryšys

Kaunietė pabrėžia, kad tokių parduotuvių sėkmė ne tik asortimento kokybė ar šviežumas – bet ir požiūris į klientą. Anot jos, „Rupūs miltai“ yra draugiška šeimai. Čia vaikai gali ugdyti socialinius įgūdžius ir savarankiškumą, planuoti apsipirkimą, paprašyti darbuotojų pagalbos, patys sumokėti už pirkinius. Net pirkinių krepšeliai patogūs nešti mažam vaikui. Tokia apsipirkimo patirtis visuomet yra maloni bei ugdanti, nes dėmesingas aptarnavimas leidžia vaikui jaustis drąsiai. Planuojant laisvalaikį dukra pati dažnai pasiūlo dviratuku važiuoti į minėtą parduotuvę nusipirkti džiovintų daržovių ar šaldytų uogų.

Iš ūkio tiesiai ant šeimos stalo

„Rupūs miltai“ palaiko trumpųjų tiekimo grandinių viziją – kuomet kelias nuo ūkio iki pirkėjo krepšio kuo trumpesnis. Tokiu būdu išvengiama tarpininkų – dėl to prekės gali būti pigesnės, draugiškesnės aplinkai, lengviau atpažįstamos, šviežesnės. O toks ūkinės veiklos metodas ne tik skatina ekonomiką bet ir padeda plėstis ekologiniam ūkiams. „Tai dar viena priežastis, kodėl vis dažniau renkuosi tokio tipo parduotuves, o ne didelius prekybos centrus. Tikiu, kad skatindami mažų ir tvarių ūkių veiklą prisidedame ir prie mūsų žemės išsaugojimo. Juk tai mūsų visų namai, kuriuose gyvensime ne tik mes, bet ir mūsų vaikai“, – mintimis dalinasi pirkėja Rūta.

Kaip neapsigauti?

Istorijos herojė tikina, kad parduotuvėje retai kada pažiūri į etiketę ar logotipus. Vis tik norintiems tikrai ekologiško maisto sau ir šeimai derėtų neapsigauti bei ieškoti ES ekologinės gamybos logotipu (žalios spalvos stačiakampis su lapu iš baltų žvaigždžių) ir Lietuvos nacionalinį ženklu (su užrašu „Ekologinis žemės ūkis“) žymimos produkcijos, sertifikuotos pagal ekologinę gamybą reglamentuojančių teisės aktų – Ekologinio žemės ūkio taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr. 375, ES reglamentų – reikalavimus.

GALERIJA

  • Kuo pirkėjui svarbi ekologija?
  • Kuo pirkėjui svarbi ekologija?
  • Kuo pirkėjui svarbi ekologija?
Vertingo maisto namų „Rupūs miltai“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šūdas ne sviestas kaunas ne miestas

Geriau ir pigiau maximoi, nupirkai pavalgei, ir šikt nereikia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS