Laimikis pranoko lūkesčius: „Teleloto“ bilietas vilniečiams atnešė milijoną | Diena.lt

LAIMIKIS PRANOKO LŪKESČIUS: „TELELOTO“ BILIETAS VILNIEČIAMS ATNEŠĖ MILIJONĄ

  • 3

Praėjusią savaitę Lietuvą apskriejo žinia, jog populiariausioje šalies loterijoje „Teleloto“ laimėtas Aukso puodas su milijonu eurų. Netrukus paaiškėjo, kam jis atiteko. Į loterijos atstovybę laimingąjį bilietą pristačiusi vilniečių pora dalinosi istorija, kaip iš kelionės į Trakus grįžo ne tik pailsėję, bet ir praturtėję.

Sudomino galimybė laimėti BMW

Bilietas, atnešęs jau 64-ąjį „Teleloto“ milijoną, buvo pirktas parduotuvėje „Iki“, Aukštadvario pl. 28A, Trakuose. Į šią parduotuvę vilniečiai Inga ir Gintaras (vardai pakeisti dėl laimėtojų saugumo) užsuko penktadienio rytą, vydami poilsiauti į vietinę sodybą.

„Susiruošiau žvejot, žmona palaikė kompaniją. Na ir sustojome pakeliui apsipirkti. Ne pirmą kartą jau toje parduotuvėje lankėmės, ne pirmą kartą ten ir bilietų pirkome. Tiesą sakant, tąkart nusipirkti būtent „Teleloto“ paskatino tai, jog prizų sąraše buvo BMW“, – su šypsena pasakoja vyras.

Nerado žodžių net vaikams

Sekmadienį „Teleloto“ laidos pora nežiūrėjo. Tačiau tikrindami bilietus jau turėjo minčių, kad galbūt būtent jie iš žvejybos parsivežė neregėtą laimikį.

„Pirmadienį ryte išgirdome naujienas, kad laimėtas milijonas ir kad laimingas bilietas pirktas Trakuose. Miestelis nedidelis, tai iškart sukirbėjo mintis – o gal mes. Bilietus tikrinau aš, internetu. Kai pamačiau ekrane sumą, dar perskaičiavau nulius. O tada pradėjo drebėti rankos, ėmiau šaukti vyrą. Kad kažkas įvyko netrukus suprato ir vaikai, bet iš pradžių net neradom žodžių, kaip jiems paaiškinti situaciją. Tikrinome tą bilietą ir dar kelis kartus“, – kaip sužinojo apie laimėjimą pasakoja moteris.

Atsiliepė tik po kelių dienų

Vis tik į loterijos atstovybę pora kreipėsi tik praėjus kelioms dienoms. Kaip patys sako, reikėjo laiko susivokti, susidėlioti mintis ir nusiraminti.

„Aš gal karščiau reagavau, vyras ramiau – bet vis tiek abiem buvo šokas. Reikėjo susigyventi su šia mintimi. Niekam nieko nepasakojome, dviese kalbėjomės. O ketvirtadienį jau paskambinome į loterijos atstovybę“, – į klausimą, kodėl delsė, atsako Inga.

Įsigys erdvesnį būstą

Pasiteiravus, ar jau turi minčių, kaip panaudos laimėtą sumą, abu sutuoktiniai sutartinai kalba apie naują būstą.

„Esame keturių asmenų šeima, gyvename bute. Vaikai auga. Jau norėjosi daugiau erdvės kiekvienam – o dabar sau tą galėsime leisti. Sunku nupasakoti, kaip tai yra nuostabu. O šiaip jokių didelių pokyčių neplanuojame, tikrai nemesim darbų, nekeisim gyvenimo būdo. Stengsimės išlaikyti privatumą“, – tikina naujieji milijonieriai.

Atsižvelgiant į išskirtinę laimėjimo sumą, laimėtojams buvo pasiūlyta ir specialistų pagalba – finansinės bei psichologinės konsultacijos, padedančios efektyviau tvarkytis su užklupusiomis emocijomis bei kylančiais klausimais.

Šie metai loterijų dalyviams itin sėkmingi – per keturis mėnesius milijonieriais pavertė jau net tris lietuvius. Sausio mėnesį vilnietis „Eurojackpot“ žaidėjas susižėrė visų laikų Baltijos šalių rekordinį laimėjimą – daugiau nei 24 milijonus eurų. Kovą sėkmė aplankė uteniškę – moteris „Vikinglotto“ žaidime laimėjo 5,8 milijono eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

fas fas

kazkaip jau itartinai vien tik Vilniuj visi laimi

Man

Aitvaras atnešė Kiaušinį Šimtatrynį. Bet nesigiriu gi visam pasauliui...

Bernardas

Kieti tie vilniečiai. Kaip tik laimėjimas - taip iš Vilniaus. Žinot, kiek laimėjau susilažinęs, kas laimės? Atspėkit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS