Leidimo kurtis Šiauliuose negavusi „Avia Solutions Group“ investuos Indonezijoje | Diena.lt

LEIDIMO KURTIS ŠIAULIUOSE NEGAVUSI „AVIA SOLUTIONS GROUP“ INVESTUOS INDONEZIJOJE

  • 0

Į orlaivių priežiūros ir remonto bazių tinklą investuojanti aviacijos Lietuvos kapitalo grupė "Avia Solutions Group" sieks įsitvirtinti Indonezijoje. Grupės atstovė sako, jog Šiaulių valdžios sprendimas neįsileisti jos į Zoknių oro uostą plėtros planų nepaveiks. Tuo tarpu Šiaulių meras Justinas Sartauskas BNS pripažino, kad Zokniams lėktuvų remonto įmonės nepavyksta pritraukti jau daugiau kaip 20 metų.

"Šiaulių valdžios sprendimo nevertiname niekaip. Zokniai buvo vienas iš galimų investicijų variantų, nes dirbame ir Vilniuje, ir Kaune. Tačiau turime didesnį interesą plėstis mums įdomioje rinkoje, kurioje siekiame įsitvirtinti - Indonezijoje. Investicijas nukreipsime į Džakartą", - BNS sakė "Avia Solutions Group" administracijos ir komunikacijos direktorė Martina Žimkutė.

"Džakartoje pradėjome parengiamuosius darbus, tačiau kol kas nežinome, kiek ten investuosime", - pridūrė ji.

Šiaulių valdžia gruodį neleido "Avia Solutions Group" remontuoti lėktuvų Zoknių oro uoste, gavusi pažymą iš Valstybės saugumo departamento (VSD). Nustatyta, kad grupės valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis bendradarbiauja su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimais verslininkais, kuriems taikomos Vakarų sankcijos.

VSDpažymoje nurodoma, kad Ramenskojės oro uosto projekte dalyvaujančiam koncernui "Rostec" vadovauja Sergejus Čemezovas, kuriam JAV ir Europos Sąjunga taiko sankcijas, pranešė LNK žinios.

Varšuvos biržoje kotiruojama "Avia Solutions Group" 2013 metų gruodį pasirašė susitarimą su "Rostec" naujo oro uosto statybos netoli Maskvos, o šiemet vasarą įsteigė bendrą įmonę "Ramport Aero".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS