Lietuviškus žuvies produktus jau įsileidžia ir Brazilijos rinka | Diena.lt

LIETUVIŠKUS ŽUVIES PRODUKTUS JAU ĮSILEIDŽIA IR BRAZILIJOS RINKA

Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojams atveriama Brazilijos rinka – apie tai penktadienį Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą informavo Brazilijos žemės ūkio gyvūnų ir maisto ministerija. Pasak „Vičiūnų“ įmonių grupės vadovo Visvaldo Matijošaičio, į naująją rinką galės įeiti daug Lietuvos žuvies perdirbimo įmonių.

„Mūsų iniciatyva pradėtos derybos tęsėsi beveik ketverius metus. Ši vyriausybė jas užbaigė, bet teko įdėti labai daug pastangų. Mūsų fabrikus inspektavo ir Užsienio reikalų ministerija, ir Maisto ir veterinarijos tarnyba, ir Brazilija“, – LRT radijui sakė V. Matijošaitis.

Jo teigimu, eksportas į Braziliją šiuo metu vykdomas iš Ispanijoje esančio fabriko, tačiau „Vičiūnų“ įmonių grupė nori daug labiau plėsti asortimentą ir Brazilijos rinkai plačiau pristatyti „Viči“ prekės ženklą. Be to, kadangi „Vičiūnų“ grupė dirba maždaug su 500 Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir kitų kompanijų, į Brazilijos, turinčios 200 mln. gyventojų, rinką pateks daug Lietuvos produktų.

Paklaustas, ar šioje jūrinėje valstybėje lietuviška žuvies produkcija turės paklausą, V. Matijošaitis atsakė, kad į Braziliją bus vežami gatavi produktai, kurie ten negaminami.

Nuo balandžio 1 d. įsigaliojo nauja tvarka, pagal kurią skaičiuojamas smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių darbuotojų skaičius. Iki šiol, skaičiuojant vidutinį metinį darbuotojų skaičių, buvo sumuojami visi įmonės darbuotojai, nepriklausomai nuo jų dirbamo laiko per dieną. Pavyzdžiui, įmonė, kurioje dirba 12 darbuotojų po pusę etato, iki šiol buvo laikoma maža įmone.

Pagal naują tvarką ji priskiriama labai mažai įmonei ir skaičiuojama, kad joje dirba šeši darbuotojai. Pasak Ūkio ministerijos, pakeistas skaičiavimo principas sudarys palankesnes sąlygas daugiau verslininkų pasinaudoti valstybės parama ir Europos Sąjungos investicijomis, nes nuo įmonės dydžio priklauso paramos intensyvumas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS