Lietuvos „Akropolius“ per pirmąjį pusmetį aplankė beveik 13 mln. lankytojų | Diena.lt

LIETUVOS „AKROPOLIUS“ PER PIRMĄJĮ PUSMETĮ APLANKĖ BEVEIK 13 MLN. LANKYTOJŲ

  • 0

Baltijos šalių prekybos ir pramogų centrų plėtotojos ir valdytojos „Akropolis Group“ Lietuvoje ir Latvijoje valdomuose penkiuose prekybos centruose per pirmąjį 2023 metų pusmetį apsilankė beveik 21 mln. lankytojų, Lietuvoje esančiuose centruose – beveik 13 mln. lankytojų.

„Akropolis Group“ trečiadienį išplatintame pranešime skelbia, kad per pirmąjį pusmetį prekybos centruose abiejose šalyse apsilankė 13,5 proc. daugiau žmonių nei per tą patį laikotarpį pernai, o Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ – beveik 11 proc. daugiau lankytojų nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Kaip skelbia grupė, augantys lankytojų srautai turėjo įtakos prekybos centrų nuomininkų apyvartai, ji siekė 543 mln. eurų ir buvo 12,2 proc. didesnė nei prieš metus.

Konsoliduotais duomenimis, šiemet sausį–birželį „Akropolis Group“ bendros pajamos siekė 56,5 mln. eurų, o pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) buvo 40 mln. eurų – atitinkamai 4,6 proc. ir 10 proc. daugiau, palyginti su pirmuoju pusmečiu pernai.

Pasak pranešimo, nuomos pajamos per šių metų pirmąjį pusmetį augo 14 proc. iki 40,5 mln., o plotų užimtumas išliko aukštas, juose buvo apie 2 proc. neišnuomotų erdvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS