Lietuvos energetikos agentūros vadove paskirta A. Bagočiutė | Diena.lt

LIETUVOS ENERGETIKOS AGENTŪROS VADOVE PASKIRTA A. BAGOČIUTĖ

  • 3

Nuolatine Lietuvos energetikos agentūros (LEA) vadove paskirta iki šiol laikinai jai vadovavusi Agnė Bagočiutė.

Vasarį paskelbtą konkursą laimėjusią vadovę paskyrė energetikos ministras Dainius Kreivys, ketvirtadienį pranešė agentūra.

A. Bagočiutė agentūrai laikinai vadovavo dar nuo praėjusių metų liepos, iš vadovo pareigų dėl asmeninių priežasčių pasitraukus Virgilijui Poderiui. Nuo 2021 metų ji dirbo agentūros patarėja.

„Pastarieji metai Lietuvos energetikai buvo didelių iššūkių ir pokyčių metas. Siekiant sudaryti galimybes Lietuvoje formuoti duomenimis ir analize grįstą energetikos politiką, būtina sukurti stiprų bei lyderiaujantį energetikos kompetencijų centrą“, – pranešime teigė A. Bagočiutė.

Naujoji nuolatinė LEA vadovė yra Vilniaus universiteto Bendrosios geografijos ir kraštotvarkos magistrė, ji taip pat baigė Europos ekonomikos studijų programą Pietų Danijos universitete.

LEA naujo vadovo konkursą buvo paskelbusi šių metų vasarį.

Lietuvos energetikos agentūra įkurta 2019 metais, sujungus dvi valstybės įmones – Energetikos agentūrą ir Lietuvos naftos produktų agentūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tipiška

Tualetų valytoja

Visažinis

O kodėl nepaskirta ikimokyklinio ugdymo pedagogė ar veterinarė, juk vadovui nebūtina ką nors žinoti apie savo vadovaujamą sritį? Aš tai planuoju dirbti chirurgu, esu baigęs statybos inžinerijos mokslus, o juk žmogus tai mechaninė - inžinerinė sistema, tai puikiausiai susitvarkysiu. Nupjaustysiu nereikalingas dalis, kai ką primontuosiu, užglaistysiu, bus kaip nauji

Biurokratai

Skelbiasi, kad paramą suteikia per 40 d., nuo paraiškos pateikimo. Pateikiau praeitų metų lapkričio pradžioj, iki šiol tik atsirasineja, kad vertina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS